web analytics
Sunteți aici

”Drumul de sub munte” va fi reabilitat cu fonduri europene de 34 mil. euro

Şoseaua care leagă 13 localităţi din judeţul Braşov, denumită şi ”Drumul de sub munte”, o alternativă la DN 1, între judeţele Sibiu şi Braşov, va fi reabilitată cu fonduri europene de 34 de milioane de euro.

Soseaua cporneste din DN1, din comuna Sinca şi continuă până dincolo de oraşul Victoria, la limita cu judeţul Sibiu, în Cârţişoara, drumul către Transfăgărăşan. Cunoscut sub denumirea de ”Drumul de sub munte” este vorba, de fapt, de patru drumuri judeţene, care fac legatura între 13 localitati, arteră care poate deveni o alternativă pentru aglomeratul DN1.

Proiectul de reabilitare pe fonduri euroopene are ca obiectiv principal cresterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale si urbane si presupune şi construirea de trotuare şi amplasarea de staţii de transport public în localităţile traversate de drumul modernizat.

Cerere de finanţare pentru modernizarea drumului judeţean dintre Braşov şi Covasna

”Odata cu dezvoltarea infrastructurii, considerăm că în zonă vor fi atraşi investitori, dar şi mult mai mulţi turişti, avand în vederea frumuseţile locului. Am pregatit şi o cerere de finanţare pentru modernizarea drumului judeţean care face legatura între Braşov şi Covasna. Valoarea acestui proiect este de aproximativ 34 de milioane de euro”, a spus Adrian-Ioan Vestea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

 

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW