22.7 C
Cluj-Napoca
joi, iunie 13, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALTeraplast Bistriţa se extinde în Serbia cu o fabrică de panouri sandwich...

Teraplast Bistriţa se extinde în Serbia cu o fabrică de panouri sandwich de 11 mil. euro

Producătorul de materiale de construcţii Teraplast din Bistriţa a inaugurat o fabrică de panouri sandwich în localitatea Leskovac din Serbia, în urma unei investiţii de 11 milioane de euro. Panourile sandwich sunt elemente care se folosesc la construcţia halelor, a depozitelor, a centrelor comerciale.

Din Serbia, Teraplast, care are unităţi de producţie şi la Bistriţa, va trimite produse şi către România, motivând că este mai uşor să acopere regiunea decât dacă ar fi deschis încă o fabrică în România. Astfel, costurile cu logistica şi transportul sunt mai mici.

Teraplast a anunţat la începutul lunii iunie achiziţia unităţii de producţie Interlemind din Serbia, aceasta aflându-se în faliment la acea vreme. Liniile de producţie panouri sandwich au fost repuse în funcţiune în urmă cu aproximativ o lună, după ce în fabrica din Leskovac producţia încetase în urmă cu circa patru ani. Până la sfârşitul acestui an, Teraplast are în plan să mai investească 2,7 milioane de euro în dezvoltarea producţiei şi 4 milioane de euro în capitalul de lucru.

”În 2018, ne propunem ca fabrica de panouri sandwich din Leskovac să producă şi să vândă produse în valoare de peste 28 de milioane de euro. O parte semnificativă din panouri va merge către Serbia, dar şi către export în toate ţările din Balcani”, a spus Zoran Cvijovic, director executiv Terasteel Serbia.

Terasteel este divizia din grupul Teraplast care se ocupă de producţia de panouri sandwich şi structuri metalice zincate. Fabrica din Serbia are o capacitate de producţie de 2,2 milioane de metri pătraţi de panouri sandwich pe an, similar cu cea pe care Teraplast o are în Bistriţa. De altfel, şi echipamentele din cele două fabrici sunt similare. Principalele pieţe pe care vrea să le acopere compania, prin livrarea de produse din Serbia, sunt ţările din fosta Iugoslavie, Bulgaria, Albania, Ungaria, sudul României şi nordul Greciei.

Grupul Teraplast şi-a bugetat pentru acest an un profit net de peste 38 mil. lei

Grupul Teraplast din Bistriţa include compania Teraplast (producător de ţevi, granule şi profile din PVC), subsidiara TeraSteel (producător de panouri sandwich şi structuri metalice zincate), subsidiara Teraglass (producător de ferestre şi uşi din PVC), subsidiara Teraplast Logistic (începând cu iunie 2016 coordonează activităţile logistice ale Grupului) şi Politub (producător de ţevi din polietilenă). Grupul Teraplast şi-a bugetat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 434,6 milioane lei şi un profit net de 38,1 milioane lei. Valoarea EBITDA estimată în 2017 este de 63,3 milioane lei.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments