20.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 13, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALCompania Antares din Cluj-Napoca a investit 1 mil. euro într-o fabrică de...

Compania Antares din Cluj-Napoca a investit 1 mil. euro într-o fabrică de scaune la Remetea, Harghita

Producătorul de scaune ergonomice pentru birou Antares România a finalizat o investiţie de 1 mil. euro, susţinută din fondurile proprii ale com­paniei, într-o fabrică de scaune la Remetea, ju­deţul Harghita, cu o suprafaţă totală de 2.500 mp. Compania produce în prezent scaune ergonomice şi de conferinţe în Cluj-Napoca, Bucureşti, iar din această toamnă şi în Remetea.

”În această primă etapă, în noua fabrică de la Remetea lucrează 20 de persoane la pro­ducţia de scaune. Această investiţie va permite atât creşterea capacităţii de producţie a companiei, cât şi extinderea gamei de scaune actuală. Dacă va fi necesară o nouă creştere a capacităţii de producţie, fabrica de la Remetea se poate extinde, unitatea fiind construită şi proiectată în acest fel”, a spus Laczkó Csaba, director general al Antares România.

Compania fabrică şi distribuie peste 300 de tipuri de scaune ergonomice şi de conferinţă. Antares produce diverse modele de scaune pentru birou, scaune fixe pentru conferinţe, sca­u­ne ergonomice operaţionale, fotolii mana­ge­riale, scaune pentru spaţii publice, scaune pentru auditorium, săli de cinema şi teatru.

”Capacitatea de producţie a fabricii de scaune diferă în funcţie de complexitatea scaunelor care se doresc realizate. Uneori, pentru un singur scaun directorial este necesar chiar şi 3 ore de lucru din cauza cusăturilor şi operaţiilor fine şi complexe. Totuşi, cu noua fabrică din localitatea Remetea, capacitatea de producţie a companiei poate ajunge la 2.000-2.500 de scaune pe zi”, spune Laczkó Csaba.

Acesta a mai afirmat că evoluţia pieţei a fost una favorabilă în acest an, cu oportunităţi de creştere atât în consumul intern, cât şi la export. Compania Antares România deţine magazine de prezentare în Cluj-Napoca şi Bucureşti, desfăşurând activităţi şi la export, în principal către firmele membre ale grupului Antares.

Compania mizează în acest an pe o cifră de afaceri de 10 mil. euro, mai mult cu 9% faţă de anul trecut. După primele trei trimestre din acest an, producătorul de scaune ergonomice a ajuns la vânzări de aproximativ 6 mil. euro. Antares România a finalizat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 9,2 mil. euro, mai mult cu circa 3% faţă de anul anterior.

Vor să vândă peste 500.000 de scaune anul acesta

În 2016, compania a vândut peste 480.000 de scaune şi fotolii directoriale şi intenţionează ca în acest an să depăşească nivelul de 500.000 de produse comercilizate. Antares România a ajuns în prezent la aproximativ 130 de angajaţi, cei mai mulţi lucrând în fabrica de scaune din Cluj-Napoca.

Antares România a fost înfiinţată în anul 1998 la Cluj-Napoca şi face parte din grupul Antares, care mai are filiale în Ungaria, Bulgaria, Cehia, Slovacia şi Serbia. Filiala din România şi-a început activitatea comercializând scaunele produse de grup, însă cu timpul Antares România şi-a dezvoltat şi o ramură de producţie. Acţionarii Antares România sunt Antares din Cehia cu 90% din acţiuni şi directorul general Laczkó Csaba, cu 10% din titluri.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments