11.7 C
Cluj-Napoca
marți, mai 21, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALGermanii de la Bosch au investit 6 mil. euro într-un centru de...

Germanii de la Bosch au investit 6 mil. euro într-un centru de training la fabrica din Jucu

Grupul german Bosch, cu afaceri de aproximativ 1,5 mld. lei (332 mil. euro) în România, a investit 6 mil. euro într-un centru de training la fabrica de componente auto din comuna Jucu, judeţul Cluj, unde vor fi pregătiţi 100 de elevi pe an în sistemul dual.

”Inaugurăm centrul de training la fabrica din Jucu, în urma unei investiţii de 6 milioane de euro, dedicat pregătirii a aproximativ 100 de elevi pe an în sistemul de educaţie dual, dar şi dezvoltării continue a angajaţilor. Vorbim despre materialul din care vom clădi viitorul, iar combustibilul viitorului sunt oamenii care vor lucra în diverse domenii. Elevii urmează programul Şcoala Duală Bosch, din sistemul de educaţie dual, care deschide acestora o modalitate fiabilă de competenţă suplimentară, capabilă să le permită începerea unei cariere solide în domeniul tehnologiilor avansate. Pregătim tinerii pentru viitor, pentru provocările industriei 4.0 şi încercăm să le asigurăm acestor elevi un loc de muncă după absolvire în fabrică”, a spus Konrad Kaschek, managerul general al fabricii Bosch din Jucu.

Noul centru de training se întinde pe o suprafaţă de 4.400 de mp, fiind prevăzut cu săli de instruire, ateliere dotate cu echipamente de ultimă generaţie, care permit pregătirea profesională în domeniul electronicii şi electromecanicii, dar şi cu laboratoare dedicate centrului de inginerie Bosch. Până la finalul anului viitor, în cadrul centrului de training specialiştii companiei vor susţine peste 300 de sesiuni de instruire.

Fabrica Bosch din comuna Jucu a ajuns la 2.500 de angajaţi

Fabrica Bosch din comuna Jucu funcţionează din 2014, având în prezent 2.500 de angajaţi, iar la jumătatea anului viitor se va extinde cu o nouă hală de producţie, mai mare decât cea existentă. În cadrul fabricii se produc calculatoare care controlează airbag-urile maşinilor, iar din ianuarie 2018 fabrica din Jucu va fi singura din lume care va produce calculatoare pentru motoarele maşinilor din grupul Volkswagen.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments