19.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, mai 18, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALItalienii de la Policlinico di Monza vor deschide o clinică de cardiologie...

Italienii de la Policlinico di Monza vor deschide o clinică de cardiologie în Cluj-Napoca

Italienii de la Policlinico di Monza, proprietarii spitalul Monza din Capitală, cel mai mare spital privat din ţară de chirurgie cardiovasculară şi cardio­lo­gie intervenţională, pregătesc des­chiderea unei clinici de cardiologie cu spitalizare de zi şi continuă în Cluj Napoca.

Planurile de extindere ale italienilor prevăd deschiderea unei noi clinici de cardio­logie clinică şi intervenţională, cu spitalizare de zi şi continuă, dar şi radio­logie şi neuroradiologie interven­ţională în Cluj-Napoca. Investiţia va fi făcută de la zero, lansarea fiind puţin amânată pentru anul viitor din cauza unor autorizări birocratice, potrivit companiei.

Spitalul Monza a finalizat anul trecut cu afaceri de 74,3 milioane de lei (17 mil. euro), nivel ce îl poziţionează în topul celor mai mari spitale private din ţară. Compania estimează ca va finaliza anul acesta cu o cifră de afaceri de aproximativ 25 de milioane de euro.

Spitalul Monza din Capitală, parte a grupului ita­lian Policlinico di Monza, a devenit ope­raţional în iulie 2012, în urma unei in­ves­tiţii de 40 milioane euro, ca centru de excelenţă în chirurgie cardiovasculară. Sistemul privat de sănătate, unul din cele mai dinamice sectoare din piaţă, a ajuns la 201 spitale private, cu 7.000 de paturi, potrivit datelor de la Statistică.

Anul trecut 193.000 de persoane s-au internat în spitalele private

Anul trecut, numărul pacienţilor internaţi în spitalele private a crescut cu 20%, până la 193.000 de persoane iar decontările primite de la Casă au depăşit 100 de mil. euro. În spitalele private au ajuns să se trateze circa 4,6% din numărul total de pacienţi internaţi în toate spitalele din ţară.

Printre cele mai mari spitale private de pe piaţa locală se numără Sanador, deţinut de Doris Andronescu, dar şi Ponderas, parte a reţelei Regina Maria, Life Memorial Hospital, parte din reţeaua MedLife (datele financiare ale spitalului nu sunt publice), dar şi spitalul de intervenţii cardiologice Monza şi spitalul Sf. Constantin din Braşov, controlat indirect de antreprenorul Mihai Miron.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments