Cifra de afaceri a unei ferme de piscicultura de mici dimensiuni poate ajunge la 100.000 de euro inca din primul an de functionare, iar din al doilea an aproape ca se va dubla. Practicata, pentru inceput la o scara mica si cu un minimum de investitii, aceasta afacere poate produce mari cantitati de peste, cu o valoare economica ridicata intr-un timp relativ scurt.
Pastravul este considerat pestele cel mai rentabil a fi crescut in conditiile climatice din multe zone ale tarii noastre. Este un peste savurat de toata lumea si acest fapt se poate observa in restaurantele cu specific autohton, unde pastravul se comercializeaza la preturi piperate.
Dat fiind faptul ca perioada dintre realizarea investitiei si valorificarea primilor pesti maturi este scurta, investitorul va avea la dispozitie rapid banii necesari pentru amortizarea investitiei, pentru promovare sustinuta si pentru cresterea capacitatii de productie.
Ferma va produce in jur de 20 de tone de peste pe an
Productia obtinuta poate fi plasata pe piata locala, in pietele agro-alimentare, in pescarii sau catre pensiunile din zona. O asemenea ferma pentru piscicultura va produce aproximativ 20 de tone de peste pe an, suficient pentru a castiga independenta financiara si venituri considerabile.