19.7 C
Cluj-Napoca
vineri, aprilie 12, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALMagazinul Ambient din Bistriţa a fost luat în franciză de un antreprenor...

Magazinul Ambient din Bistriţa a fost luat în franciză de un antreprenor din Odorheiu Secuiesc

Distribuitorul de materiale de con­struc­ţii şi articole de bricolaj Ambient Sibiu a semnat la sfârşitul lunii iulie primul contract de franciză cu firma APC Universal Partner SRL ”prin care activitatea comercială a Ambient din punctul de lucru din Bistriţa a fost francizată”, se arată într-un document publicat în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.

Compania APC Universal Partner este controlată integral de Andras Lehel, 41 de ani, un antreprenor din Odorheiu Secuiesc care mai deţine şi compania Melinda-Impex Instal din acelaşi oraş, un distribuitor de materiale de instalaţii şi obiecte sanitare cu afaceri de 153 mil. lei, o marjă de profit de 8% şi 253 de salariaţi în 2016.

”La data de 29 august a fost semnat un nou contract de franciză pentru activitatea comercială din Mediaş, având ca dată de implementare estimată data de 11 septembrie. Precizăm că ne aflăm în faze avansate de semnare de contracte de franciză pentru alte cinci centre comerciale cu persoane interesate de intrarea în sistemul de franciză dezvoltat de compa­nia Ambient SA, atât pentru punctele de lucru unde aceasta îşi desfă­şoa­ră activitatea în pre­zent, cât şi pentru locaţii noi”, se arata într-un document publicat în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.

Extinderea sistemu­lui de franciză face parte din planul de reorganizare al companiei din Sibiu care încearcă astfel să salveze unul dintre cele mai puternice branduri din retail create de la zero de un antreprenor român. Distribuitorul de materiale de construcţii şi bricolaj Ambient Sibiu, una dintre cele mai puternice afaceri antreprenoriale din acest sector, construită de Ioan Ciolan, şi-a cerut insolvenţa în toamna lui 2015 invocând condiţiile dificile din piaţă şi faptul că nu a reuşit să atragă fondurile necesare finanţării capitalului de lucru.

Ambient a avut afaceri de 135 mil. lei anul trecut, in scadere cu 40%

Cererea venea după ce compania înregistrase în anul anterior un declin de 20% al vânzărilor, care coborâseră sub 500 mil. lei. Mai mult, Ambient trecuse pe pierderi, cu un rezultat negativ de 32 mil. lei, de la un profit de 37 mil. lei în anul anterior, potrivit datelor raportate la Finanţe.

În ceea ce priveşte businessul, acesta a scăzut în 2016 cu 40%, la 135 mil. lei. Compania a rămas pe pierderi de circa 15 mil. lei cu peste 400 de salariaţi. Numărul de salariaţi a scăzut de la aproape 700, dar şi pierderile s-au redus puternic. În 2015 Ambient anunţa pierderi nete de 115 mil. lei.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments