web analytics
Sunteți aici

Mega Image: Recomandă-ne pe cineva, noi îl angajăm şi pe tine te răsplătim cu până la 200 de lei net

Retailerul belgian Mega Image, care a intrat în acest an pe piaţa din Transilvania prin deschiderea magazinelor din Cluj-Napoca, a lansat o campanie de recrutare de personal, prin care încearcă să îşi transforme clienţii în head-hunteri.

”Recomandă-ne pe cineva. Noi îl angajăm şi pe tine te răsplătim cu până la 200 de lei net”, aşa sună anunţul făcut de Mega Image. Dacă persoana recomandată ră­mâne în companie timp de cinci zile consecutiv (după efec­tua­rea tuturor for­malităţilor de anga­ja­re, a stagiilor introductive şi de formare vânzători, du­pă caz), per­soa­na care a făcut reco­mandarea pri­meşte un voucher de 50 de lei pe care îl poate fo­losi în ma­gazinele re­ţelei la cum­părături de peste 100 de lei. Dacă persoana reco­man­dată rămâne în con­tinuare în echipă timp de trei luni, ”head-hun­terul” primeşte alte trei vou­chere în valoare de 50 de lei fiecare.

Această campanie de recrutare a grupului bel­gian Mega Image, care deţine peste 550 de su­per­marketuri şi magazine de pro­ximitate pe piaţa locală, urmează modelul deja practicat de multi­naţionale. În cazul acestora, angajaţii care aduc în companie prieteni sau rude primesc un bonus sub formă de bani, dacă noul salariat rămâne o perioadă de timp stabilită în avans.

Decizia Mega Image de a lansa o astfel de formă de recrutare vine pe o piaţă a muncii foarte dificilă. Companiile din toate domeniile se plâng de faptul că nu găsesc salariaţi care să ocupe posturile vacante. Mai mult, există jucători care anunţă că merg după salariaţi în alte ţări, în special în Asia, unde forţa de muncă este mai ieftină. În cazul Mega Image recrutarea este cu atât mai dificilă cu cât reţea­ua are peste 80% din magazine în Bucureşti şi împrejurimi, unde şoma­jul este minim şi opţiu­nile nenumărate.

Mega Image are peste 550 de magazine pe piaţa locală

Mai mult, angajaţii din magazine, fie că este vorba de casieri sau de lu­crători comerciali, sunt plăţiti cu salarii mici, uneori aproape de minimul pe economie. În retail 80-90% din salariaţi sunt angajaţi pe astfel de poziţii. Retailerul belgian Mega Image a sărit pragul de 550 de magazine în acest an şi ocupă poziţia a doua în piaţă după numărul de magazine, primul loc fiind ocupat de Profi. Cele două reţele au făcut schimb de locuri în acest an. Profi şi Mega Image activează amândouă pe segmentul magazinelor mici, respectiv supermarketuri şi magazine de proximitate.

 

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW