4.7 C
Cluj-Napoca
joi, aprilie 18, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALSimex din Sălaj vrea 7 milioane de euro din producţia de mobilier...

Simex din Sălaj vrea 7 milioane de euro din producţia de mobilier clasic

Producătorul de mobilă Simex, cu sediul în Şimleu Silvaniei, judeţul Sălaj, mizează anul acesta pe afaceri de 7 mil. euro din producţia de mobilier clasic pentru sufragerii, dormitoare, holuri şi bucătării. Mobilierul marca Simex este realizat în patru fabrici din judeţul Sălaj, din care două sunt situate în Şimleu Silvaniei, iar două în Nuşfalău, unităţi de producţie care operează sub companiile Simex SA şi Micro SRL.

”Vânzările şi producţia companiei Simex au crescut cu 37,5% în primele opt luni din 2017, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, ajungând la circa 3,7 mil. euro. Estimăm ca la final de 2017 vânzările de mobilă Simex să depăşească 7 mil. euro. Creşterea se datorează, în mare parte, restructurărilor interne, adică reducerilor de costuri şi diversificării clientelei”, a spus Dumitru Blaga, directorul general al Simex, o companie care a fost privatizată prin metoda MEBO în 1996 şi care are în prezent peste 285 de acţionari persoane fizice şi juridice.

Cea mai mare contribuţie la formarea cifrei de afaceri a grupului de firme o are Simex SA, cu afaceri de peste 4,2 mil. euro în 2016, o companie cu 287 salariaţi. Compania Micro a încheiat anul 2016 cu afaceri de circa 2 mil. euro, rezultate obţinute cu ajutorul a 160 de angajaţi, potrivit datelor publice.

Materia primă folosită în procesul de fabricaţie a mobilei Simex este cumpărată în proporţie de 95% din România, diferenţa de 5% fiind achiziţionată din Ucraina, Italia şi Belgia, potrivit reprezentanţilor companiei. Simex vinde cea mai mare parte a producţiei la export, circa 60% din totalul producţiei, în ţări precum Ungaria, Cehia, Slovacia, restul producţiei fiind valorificat prin opt magazine proprii din ţară, din care două în Capitală.

”În România avem magazine branduite Simex în Bucureşti, Sibiu, Constanţa, Galaţi, Oradea, Arad şi Şimleu Silvaniei. Suntem prezenţi şi la export, în special în ţările fostei URSS, Ungaria, Cehia, Slovacia, unde partenerii noştri au magazinele proprii în care au expusă mobilă Simex. Din producţia totală de mobiler Simex doar 3 milioane euro rămân în România, restul merg la export prin livrări directe sau prin diverşi parteneri”, a spus directorul general Simex.

Principalele dificultăţi cu care se confruntă producătorul de mobilă din Şimleu Silvaniei sunt creşterea preţului materialului lemnos şi a consumabilelor din sector, lipsa forţei de muncă calificate şi lipsa susţinerii financiare din partea statului pentru participarea la expoziţii internaţionale.

”Participarea la târguri şi expoziţii este necesară, obligatorie pentru oricine îşi doreşte un viitor pentru companiei. Aş propune ca guvernanţii României să înţeleagă că prezenţa producătorilor români la expozitiile internaţionale trebuie susţinută cu orice efort financiar, numai aşa putem avea contribuţie ca producători autohtoni la PIB-ul naţional, mobila românească fiind cunoscută şi apreciată la nivel internaţional”, a spus Dumitru Blaga.

Valoarea producţiei industriale de mobilă a fost de 2,5 mld. euro anul trecut

Valoarea producţiei industriale de mobilă a fost de 2,5 mld. euro anul trecut, din care 86% din producţie a mers la export, cel mai fidel cumpărător de mobilă românească fiind Germania, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România. După valoarea exporturilor de mobilă din 2016, cei mai mari exportatori de mobilă din România sunt Aramis Invest, Taparo şi Ecolor, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments