20.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iulie 24, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALAeroportul din Cluj-Napoca a fost tranzitat de 2 milioane de pasageri în...

Aeroportul din Cluj-Napoca a fost tranzitat de 2 milioane de pasageri în acest an

Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj-Napoca a fost tranzitat de la începutul anului de 2 milioane de pasageri, depăşindu-se astfel numărul total de 1,88 de milioane de pasageri, înregistrat în anul 2016. Până la finalul acestui an, reprezentanţii aeroportului din Cluj-Napoca estimează aproximativ 2,8 milioane de pasageri.

”Atingerea pragului record de 2 milioane de pasageri la doar 3 luni de la înregistrarea pasagerului 1 milion este o dovadă a trendului ascendent de creştere a traficului aerian. Până la finalul anului ne aşteptăm să ajungem la aproximativ 2,8 milioane de pasageri. Următoarea ţintă este cea de 7 milioane de pasageri, nivel preconizat pentru anul 2030’’, a declarat David Ciceo, directorul general al aeroportului internaţional Avram Iancu Cluj.

Dacă în anul 1996, pe aeroportul internaţional din Cluj s-au înregistrat 32.000 de pasageri, existând doar o singură companie care oferea legături aeriene, în prezent există peste 45 de destinaţii spre 20 de ţări, prin intermediul zborurilor a 10 companii aeriene de pasageri şi cargo.

Aeroportul din Cluj-Napoca a avut în 2016 o cifră de afaceri de 48,9 mil. lei (circa 11 mil. euro), mai mult cu 15% faţă de anul anterior, potrivit datelor de Ministerul Finanţelor. Aeroportul clujean a reuşit anul trecut o creştere de patru ori a profitului net faţă de anul anterior, până la 4,3 mil. lei (960.00 de euro). În 2015, regia subordonată CJ Cluj a realizat o cifră de afaceri de 42,5 mil. lei (9,5 mil. euro) şi un profit net de peste 1 mil. lei (235.000 de euro), potrivit mfinanţe.ro

Capacitatea terminalelor de pasageri se preconizează a fi atinsă în anul 2018

Aeroportul are o capacitate anuală de 2 milioane de pasageri pentru terminalul sosiri şi de 1,5 milioane de pasageri pentru plecări. Pentru acest an, reprezentaţii aeroportului au estimat un trafic de pasageri cuprins între 2,7 şi 3 milioane de pasageri. Astfel, actuala capacitate a terminalelor de pasageri se preconizează a fi atinsă în anul 2018.

De pe aeroportul din Cluj-Napoca sunt operate zboruri regulate de către companiile Tarom, Lufthansa, Wizz Air, Blue Air, LOT Polish Airlines, Turkish Airlines, ASL Airlines Switzerland, RAF-Avia (Cargo), Silver Air (Cargo) şi Vueling, potrivit site-ului aeroportului Cluj. Zborurile spre destinaţiile de vacanţă sunt operate de către nouă companii aeriene: Blue Air, Air Bucharest, Corendon Airlines, Aegean Airlines, Ellinair, Tarom, Freebird Airlines, Pegasus şi Atlasglobal.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments