web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Aeroportul din Cluj-Napoca a fost tranzitat de 2 milioane de pasageri în acest an

Aeroportul din Cluj-Napoca a fost tranzitat de 2 milioane de pasageri în acest an

Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj-Napoca a fost tranzitat de la începutul anului de 2 milioane de pasageri, depăşindu-se astfel numărul total de 1,88 de milioane de pasageri, înregistrat în anul 2016. Până la finalul acestui an, reprezentanţii aeroportului din Cluj-Napoca estimează aproximativ 2,8 milioane de pasageri.

”Atingerea pragului record de 2 milioane de pasageri la doar 3 luni de la înregistrarea pasagerului 1 milion este o dovadă a trendului ascendent de creştere a traficului aerian. Până la finalul anului ne aşteptăm să ajungem la aproximativ 2,8 milioane de pasageri. Următoarea ţintă este cea de 7 milioane de pasageri, nivel preconizat pentru anul 2030’’, a declarat David Ciceo, directorul general al aeroportului internaţional Avram Iancu Cluj.

Dacă în anul 1996, pe aeroportul internaţional din Cluj s-au înregistrat 32.000 de pasageri, existând doar o singură companie care oferea legături aeriene, în prezent există peste 45 de destinaţii spre 20 de ţări, prin intermediul zborurilor a 10 companii aeriene de pasageri şi cargo.

Aeroportul din Cluj-Napoca a avut în 2016 o cifră de afaceri de 48,9 mil. lei (circa 11 mil. euro), mai mult cu 15% faţă de anul anterior, potrivit datelor de Ministerul Finanţelor. Aeroportul clujean a reuşit anul trecut o creştere de patru ori a profitului net faţă de anul anterior, până la 4,3 mil. lei (960.00 de euro). În 2015, regia subordonată CJ Cluj a realizat o cifră de afaceri de 42,5 mil. lei (9,5 mil. euro) şi un profit net de peste 1 mil. lei (235.000 de euro), potrivit mfinanţe.ro

Capacitatea terminalelor de pasageri se preconizează a fi atinsă în anul 2018

Aeroportul are o capacitate anuală de 2 milioane de pasageri pentru terminalul sosiri şi de 1,5 milioane de pasageri pentru plecări. Pentru acest an, reprezentaţii aeroportului au estimat un trafic de pasageri cuprins între 2,7 şi 3 milioane de pasageri. Astfel, actuala capacitate a terminalelor de pasageri se preconizează a fi atinsă în anul 2018.

De pe aeroportul din Cluj-Napoca sunt operate zboruri regulate de către companiile Tarom, Lufthansa, Wizz Air, Blue Air, LOT Polish Airlines, Turkish Airlines, ASL Airlines Switzerland, RAF-Avia (Cargo), Silver Air (Cargo) şi Vueling, potrivit site-ului aeroportului Cluj. Zborurile spre destinaţiile de vacanţă sunt operate de către nouă companii aeriene: Blue Air, Air Bucharest, Corendon Airlines, Aegean Airlines, Ellinair, Tarom, Freebird Airlines, Pegasus şi Atlasglobal.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW