18.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, mai 18, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALGermanii de la Dalli au produs anul trecut detergenţi de 78 mil....

Germanii de la Dalli au produs anul trecut detergenţi de 78 mil. euro la fabrica din Timişoara

Compania Dalli Production Romania, care operează fabrica de detergenţi din Timişoara, a obţinut anul trecut, primul an întreg de funcţionare, afaceri de 352 mil. lei (circa 78 mil. euro), un profit de 5,5 mil. lei (1,2 mil. euro), cu un număr mediu de 200 de salariaţi, arată datele de la Ministerul Finanţelor.

Fabrica de detergenţi de la Timişoara pe care grupul german Dalli a preluat-o de la gigantul american P & G are o capacitate totală de 300.000 de tone, ce o poziţionează pe locul întai în topul celor mai mari facilităţi de producţie ale companiei. Ea se află la egalitate cu o altă fabrică din Germania a celor de la Dalli. În total nemţii de la au şapte fabrici, din care două în Olanda, cate una în Austria şi Romania şi trei în Germania.

„Unitatea de producţie din Heere produce doar detergent pentru maşini de spălat vase. În şapte locaţii din Germania, Olanda, Austria şi Romania fabricăm produse lichide sau solide pentru spălat”, spun oficialii companiei pe site-ul propriu. Toate au împreună o capacitate totală de producţie de 930.000 de tone, iar unitatea de producţie din Timişoara este responsabilă pentru aproape o treime.

Anul trecut a fost primul complet de funcţionare pentru fabrica din Timiş care şi-a reluat activitatea în octombrie 2015. Markus Kessler, CEO-ul grupului german cu afaceri totale de circa 900 mil. euro, spunea anterior că a ales să intre pe piaţa locală datorită forţei de muncă bine pregătite şi datorită sistemului educaţional bine pus la punct, sistem care poate susţine dezvoltarea viitoare a companiei în Romania. Fabrica nemţilor de la Timişoara este prima a grupului în Europa Centrală şi de Est. Ei au venit în regiune în primul rand ca partener de producţie al P&G.

Fabrica Dalli din Timişoara continuă să producă brandurile P&G

Acordul semnat de P&G şi grupul Dalli prevedea preluarea fabricii, inclusiv a activelor destinate producţiei de detergenţi de rufe şi de vase, dar şi transferul a circa 200 de angajaţi către germani. În plus, fabrica din Timişoara continuă să producă brandurile P&G în următorii ani.

Astfel, în unitatea de producţie se vor realiza pe o perioadă de trei ani de la preluare brandurile de detergent pudră Ariel, Bonux şi Tide, iar pe o perioadă de doi ani se va produce şi detergentul de vase Fairy. Germanii produc însă aici şi mărci private pentru clienţii lor. Grupul Dalli este specializat în producţia de mărci private pentru retaileri gigant, printre clienţii companiei numărandu-se Lidl şi Aldi, ambii discounteri germani, şi dm Drogerie Markt şi Rossmann, companii active pe piaţa drogheriilor, potrivit şefului Dalli.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments