28.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iunie 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALContinental a produs 200 de milioane de anvelope în cei 17 ani...

Continental a produs 200 de milioane de anvelope în cei 17 ani de activitate la Timişoara

Fabrica din Timişoara a concernului german Continental a produs în cei 17 ani de activitate 200 de milioane de anvelope, în urma unor investiţii de peste 430 mil. euro. Continental Anvelope Timişoara a ajuns în prezent la 2.500 de angajaţi şi produce anvelope pentru automobile, pentru vehicule utilitare şi autovehicule electrice.

”Am evoluat mult în aceşti 17 ani de producţie. Am început ca o fabrică de tip greenfield, am produs prima anvelopă în octombrie 2000, iar acum suntem una din cele mai mari fabrici de anvelope din Continental. Obiectivul nostru este să creştem constant producţia de anvelope premium şi Ultra High Performance, care sunt mai complexe şi necesită un nivel foarte înalt de expertiză”, a spus Sorin Samonid, directorul general al fabricii de anvelope Continental din Timişoara.

Gama de anvelope fabricate la Timişoara variază între 13 şi 20 de ţoli, având simboluri de viteză până la rata Y – 300 km/h. Fabrica produce anvelope UHP (Ultra High Performance), anve­lope pentru vehicule electrice şi pentru vehicule comerciale uşoare (VAN).

Continental deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. De asemenea, compania este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în Bucureşti. Continental a ajuns la finalul anului trecut la peste 18.000 de angajaţi în Romania.

Afaceri de 2,66 miliarde de euro anul trecut în România

Grupul Continental a înregistrat anul trecut o creştere cu aproape 20% a cifrei de afaceri, la 12 miliarde de lei (2,66 miliarde de euro), potrivit datelor com­paniei. Valoarea de 12 miliarde de lei pentru 2016 reprezintă cifrele de afaceri cumulate ale celor şapte companii ce alcătuiesc Grupul Continental în România – Continental Automotive România SRL (Timişoara şi Iaşi), Continental Powertrain România SRL (Braşov), Continental Automotive Systems SRL (Sibiu), Continental Automotive Products SRL (Timişoara), Contitech România SRL (Timişoara), Contitech Thermopol România SRL (Nădab, Arad), Contitech Fluid Automotive România SRL (Carei).

 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments