-1.3 C
Cluj-Napoca
marți, martie 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALCarmangeria Moldovan, Cluj: Vom renunţa la importul de carne şi vom promova...

Carmangeria Moldovan, Cluj: Vom renunţa la importul de carne şi vom promova producătorii din regiunea Transilvaniei

Familia Moldovan din judeţul Cluj, proprietarii lanțului de carmangerii Moldovan, spun că vor folosi în producţie doar carne din România, renunţând la importuri. Proiectul se va finaliza la sfârşitului anului viitor, când brandul va deveni 100% românesc.

”Avem un parteneriat cu un combinat agroindustrial din Curtici, pentru carne de porc, şi cu doi furnizori pentru parte de bovine, carne de vită Black Angus, şi vrem să dezvoltăm altul cu cooperativa agricolă Someş Arieş şi să promovăm rasa Bălţata Românească. Intenţia noastră este să renunţăm la importul de carne pentru produsele noastre şi să promovăm producătorii de carne din regiunea Transilvaniei, să contribuim la dezvoltarea acestei pieţe. Calitatea cărnii româneşti este, uneori, peste cea din străinătate. Aducem acum carne de vită din Polonia, dar nu numai, carne de porc din Germania şi Ungaria, carne de miel din Noua Zeelandă şi Irlanda şi vreau ca brandul Moldovan să devină unul sută la sută românesc”, a spus Cosmin Moldovan, directorul general al carmangeriei Moldovan.

Cosmin Moldovan a spus că doreşte să contribuie la dezvoltarea pieţei interne a cărnii şi la promovarea producătorilor autohtoni de carne din Transilvania. Moldovan a discutat cu colaboratorii pe care îi are pentru colectarea animalelor de la fermieri şi aducerea lor într-o fermă de finisare, astfel încât să existe carcase în mod constant.

Anul trecut, clujenii au produs mezeluri în sistem integrat de 16,5 mil. euro, pe care le-au comercializat prin cele 30 de magazine proprii. Compania vinde prin intermediul propriei reţele de magazine 80-85% din producţie, restul produselor mergând către HoReCA.

Familia Moldovan cultivă furaje pentru animale pe o suprafaţă de 300 de hectare în judeţul Cluj, din care 250 sunt în arendă, iar 50 în proprietate, creş­te un efectiv de 270 de vaci în ferma pro­prie şi deţine două unităţi de proce­sare a cărnii. Carnea de vită folosită în pro­ducţia de preparte provine din ferma proprie Agro Cosm Fan, în timp ce carnea de porc este achiziţiona­tă de la crescătorii de porcine din regiune, potrivit reprezentanţilor companiei.

În cadrul fabricii amplasate în Centrul Agro Transilvania sunt preparate, ambalate și depozitate produse din carne de porc, pui și vită (mici, hamburgeri, marinate, frigărui, cârnăciori etc.), iar procesul tehnologic este asigurat de sisteme automatizate (mașini de malaxat, ambalat, porționat și tocat carnea).

Fabrică de pro­cesare a laptelui de 1,4 mil. euro

În toama acestui an, fa­milia Moldo­van va des­chide o fabrică de pro­cesare a laptelui în ur­ma unei investiţii de 1,4 mil. euro, din care 60% ne­ram­bur­sabil. În prezent, cres­că­torul de bovine şi productorul de me­ze­luri din Cluj îşi va­lorifică producţia de lapte prin intermediul co­ope­rativei Someş- Arieş, potrivit repre­zen­tan­ţilor companiei.

Industria cărnii se ridică la circa 3 mld. euro anual. Principalii competitori ai Moldovan Carmangeria Sânnicoară sunt producătorii de preparate din carne SuperstarCom, Ferma Zooteh­ni­că şi aţii, jucători care la rândul lor produc milioane de euro fără a fi listaţi în marile lanţuri de magazine.

Sursa: Mediafax

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments