-0.3 C
Cluj-Napoca
marți, martie 5, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALCel mai mare producător de mobilă din România vrea afaceri de 1...

Cel mai mare producător de mobilă din România vrea afaceri de 1 miliard de lei

Aramis Invest, cel mai mare producător de mobilă din România, deţinut de antreprenorii Vladimir Iacob şi Marius Şelescu, mizează anul acesta pe afaceri de peste 1 miliard de lei (218 mil. euro), după ce în primul semestru avansul raportat de companie a fost de peste 20%.

”Vânzările au fost în creştere faţă de anul 2016. În prima jumătate a anului 2017 am crescut cu 21% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior ajungând la o cifră de afaceri de 462 de milioane de lei faţă de 380 de milioane de lei în 2016. Aşteptările noastre sunt să depăşim uşor pragul de 1 miliard lei în 2017”, a spus Ioan Iacob Floria, deputy CEO şi director financiar al Aramis Invest.

Businessul producătorului de mobilă din Baia Mare se bazează aproape integral pe vânzările la export, cel mai important client al Aramis Invest fiind retailerul de mobilă suedez IKEA. Circa 98-99% din producţia Aramis Invest merge la export, principalul client fiind IKEA.

Aramis Invest a angajat doar anul trecut în jur de 900 de persoane, ajungând la 4.500 de salariaţi la sfârşitul lui 2016, potrivit reprezentanţilor companiei. Cu 4.500 de angajaţi, Aramis Invest este cel mai mare angajator din industria mobilei.

”Facem în continuare angajări. Ritmul angajărilor este dictat de creşterea companiei, de salariile pe care le putem oferi, de indus­tria­lizarea proceselor. Intenţia noastră este să angajăm personal calificat căruia să îi putem oferi un nivel mai ridicat al veniturilor”, a spus Floria. Salariul mediu brut în cadrul companiei este de 2.000 lei la nivelul anului 2017.

”Noi ne orientăm spre îmbunătăţirea productivităţii muncii pentru angajaţii existenţi, prin instruirea personalului şi investiţii în tehnologie. Preferăm să susţinem salarii mai mari pentru angajaţi calificaţi, cu o productivitate ridicată decât să plătim salarii mici pentru muncă necalificată. Calificarea profesională afectează productivitatea muncii şi calitatea produselor, ambele fiind obiective critice pentru compania noastră”, a explicat Ioan Iacob Floria.

În luna octombrie a acestui an Aramis Invest va finaliza o investiţie de circa 245 mil. lei (55 mil. euro) în dezvoltarea capacitaţilor de producţie şi de stocare ale companiei, un proiect care s-a desfăşurat pe parcursul a doi ani.

Valoarea producţiei industriale de mobilă a României a fost de 2,5 mld. euro anul trecut

Anul trecut, valoarea producţiei industriale de mobilă a României a fost de 2,5 mld. euro, din care 86% au luat drumul exportului în ţări precum Germania, Franţa sau Italia, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România (APMR).

Industria mobilei a înregistrat un excedent comercial de circa 1,6 mld. euro anul trecut, mobila fiind printre puţinele mari pieţe din România care înregistrează un excendent comercial uriaş, potrivit datelor APMR. După valoarea exporturilor de mobilă din 2016, cei mai mari exportatori de mobilă din România sunt Aramis Invest, Taparo şi Ecolor, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments