14.7 C
Cluj-Napoca
luni, mai 27, 2024
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂLeoni angajează peste 100 de oameni în fabrica de cablaje din Bistriţa

Leoni angajează peste 100 de oameni în fabrica de cablaje din Bistriţa

Producătorul de cabluri pentru industria auto Leoni Wiring Systems Ro din Bistriţa are disponibile în prezent 105 locuri de muncă pentru mun­citori necalificaţi la asamblarea şi montarea pieselor, cu studii gimnaziale, pe perioadă nedeterminată, potrivit informaţiilor de pe site-ul AJOFM (Agenţia Judeţeană Pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Bistriţa-Nasăud.

Germanii oferă angajaţilor diferite traininguri de formare profesională pentru toate poziţiile din cadrul companiei, cum ar fi soft skills şi cursuri de limbi străine, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. La finalul anului trecut, Leoni avea un număr mediu de 15.091 de angajaţi, în cadrul celor trei companii deţinute pe plan local (Bistriţa, Arad şi Bascov-Piteşti), potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Leoni Wiring Systems Ro, cu sediul central în Bistriţa, este cea mai mare entitate deţinută de germani pe piaţa locală, urmată de Leoni Wiring Systems Arad şi Leoni Wiring Systems Piteşti, cu sediul central în localitatea Bascov, lângă Piteşti.

Leoni Wiring Systems Ro a avut în 2016 o cifră de afaceri de peste 1,5 mld. lei (341 mil. euro), un profit net de 6,2 mil. lei (1,4 mil. euro) şi un număr mediu de 8.208 de angajaţi, conform informaţiilor existente pe site-ului Ministerului Finanţelor Publice. Compania a revenit anul trecut pe profit, de la o pierdere netă de aproape 14 mil. lei (3,1 mil. euro) în 2015.

Compania Leoni Wiring Systems Ro a fost victima unei fraude, comise cu ajutorul unor documente falsificate şi identităţi false prin canale de comunicare electronice. Drept rezultat, 40 de milioane de euro din fondurile Leoni Wiring Systems Ro au fost transferaţi către mai multe conturi din străinătate, dauna afectând profitul companiei în 2015, potrivit unor informaţii anterioare.

Afaceri de peste 640 mil. euro în România

Rezultatele din 2016 arată că cele trei companii deţinute de germani în România au avut o cifră de afaceri cumulată de 2,88 mld. lei (aproximativ 642 mil. euro), un câştig net de peste 29 mil. lei (circa 6,5 mil. euro) şi un număr total mediu de 15.091 de angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor Publice.

Principalii clienţi ai Leoni sunt producătorii germani de maşini, dar şi alte companii din industria vehiculelor comerciale. Grupul Leoni a avut în 2016 vânzări globale de peste 4,4 mld. euro şi aproximativ 79.000 de angajaţi, potrivit site-ului companiei.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments