25.7 C
Cluj-Napoca
luni, iunie 24, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALUn antreprenor din Satu Mare construieşte cu 3,3 mil. euro o fabrică...

Un antreprenor din Satu Mare construieşte cu 3,3 mil. euro o fabrică de ambalaje de carton în Bistriţa-Năsăud

Antreprenorul Cristian Lazăr, din judeţul Satu Mare, vrea să construiască o fabrică de ambalaje de carton de aproximativ 3,3 milioane de euro, suma provenită din bani europeni şi de la un partener german,  în cadrul parcului industrial Bistriţa Sud, din localitatea Sărata, judeţul Bistriţa-Năsăud. Fabrica de ambalaje va fi dezvoltată pe un teren de 2.000 mp şi va avea circa 60 de angajaţi.

”Investiţia în hala de tipar împreună cu utilajele de tipar va depăşi 1,5 milioane de euro şi se va re­­aliza în parteneriat cu un pro­ducător din Ger­mania. Uti­­lajele necesare pentru secţia de ştanţare vor necesita al­te investiţii, de circa 1,8 milioane de euro, cofinan­ţate în proporţie de peste 50% din fonduri euro­pene”, a spus Cristian Lazăr.

Compania Brandis Berg, deţinută de Cristian Lazăr, realizează în prezent activităţi de management al amba­la­jelor, respectiv designul amba­la­je­lor, pregăti­rea pentru tipar şi plasarea comenzilor. Apoi, am­balajele sunt produse în cadrul unor fabrici din Ger­mania şi Polonia.

”În momentul de faţă, ambalajele pe care avem în plan să le producem în România se fac în fabrici din Germania şi Polonia. Am încercat să le producem şi cu subcontractori locali, dar din cauza lipsei utilajelor performante, a know-how-ului şi a capacităţii logistice am renunţat”, a mai spus Cristian Lazăr.

Ambalajele produse în judeţul Bistriţa-Năsăud vor fi destinate în principal exportului, iar pentru piaţa locală se vor realiza tiraje mici şi medii. Produsele vor fi realizate în cea mai mare parte pentru private labels (mărci private – n.red.), deţinute de lanţurile mari de magazine. Antreprenorul estimează că  fabrica va fi finalizată anul viitor. În primii ani vor fi create între 55 şi 75 de locuri de muncă, majoritatea posturi de producţie.

”Decizia de a face investiţia în acest judeţ a fost influenţată de salariul mediu, care este sub media naţională. Astfel putem oferii salarii competitive în comparaţie cu alţi angajatori locali. În Bistriţa fiind o tradiţie în producţia de ambalaje ne aşteptăm să găsim o forţă de muncă mai uşor de calificat decât în alte părţi”, a mai spus Lazăr.

Brandis Berg a realizat anul trecut afaceri de 130.000 de euro

În ceea ce priveşte planurile de viitor, antreprenorul ia în calcul deschiderea unei noi unităţi de producţie pentru caserare (procedeul prin care o imagine imprimată se fixează pe un carton ñ n. red.). Compania Brandis Berg a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 600.000 lei (130.000 euro) şi un profit de 85.000 lei (19.000 euro), conform datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments