web analytics
Sunteți aici

Spitalul privat Pelican din Oradea a avut anul trecut afaceri de 10 mil. euro

Pelican Impex, compania care deţine spi­ta­lul Pelican din Oradea, singurul spital privat din ju­deţul Bihor, a finalizat anul trecut cu afaceri de circa 43 mil. lei (9,7 mil. euro) şi un profit net de 7 mil. lei (1,6 mil. euro), potrivit datelor de la Mi­nis­terul de Finanţe.

Acţionarii Pelican Impex sunt medicii Marius Adrian Maghiar, Teodor Traian Ma­ghiar, Ovidiu Gogu Cacuci. În prezent, spitalul Pelican din Oradea ope­rea­ză cu o capacitate de cazare de 126 de pa­turi. Acţionarii iau în calcul extinderea unităţii pâ­nă la final de an, prin dezvoltarea unei noi aripi unde vor fi 100 de paturi, construcţie ce se va în­tin­de pe o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi, po­trivit ultimelor date disponibile.

Investiţia în du­bla­rea capacităţii spitalului prin ridicarea unei con­strucţii noi pe 4.000 de metri pătraţi însu­mea­ză 19 mil. lei (4 mil. euro), com­pania urmând să con­tracteze un credit bancar. Spitalul Pelican din Bihor este în top 20 al ce­lor mai mari spitale privat din ţară după numă­rul de paturi.

Acţionarii Pelican Impex au mai încercat să deschidă un spital privat şi la Cluj, o investiţie estimată la 50 mil. euro, însă după ce au ridicat clădirea, au vândut-o către constructorul ungar Kesz Epito. Primele probleme au apărut în 2012, când construcţia a fost întreruptă după finaliza­rea structurii clădirii. Lucrările au fost reluate după doar câteva luni, dar au fost oprite definitiv la începutul anului 2013, perioadă în care imo­bilul a fost aproape integral construit.

Sistemul public de sănătate număra anul trecut 366 de spitale

Sectorul medical privat a ajuns la 201 spitale, 7.000 de paturi şi 193.000 de pacienţi internaţi, adică 4,6% din numărul total de pacienţi inter­naţi în toate spitalele din ţară. Sistemul public de sănătate număra anul trecut 366 de spitale, cu 125.000 de paturi şi 3,9 milioane de pacienţi cu internare continuă anul trecut. În România, sectorul privat de sănătate a tre­cut de 600 mil. euro, după ce in­ves­ti­ţiile au fost di­rec­ţionate către marile oraşe, iar ul­te­rior au fost sem­nate mai multe tranzacţii de către jucătorii mari.

Sursa: Ziarul Financiar

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW