23.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 20, 2024
Google search engine
AcasăANTREPRENORI DE SUCCESPasiunea pentru golf a lui Ioan Popa de la Transavia s-a materializat...

Pasiunea pentru golf a lui Ioan Popa de la Transavia s-a materializat într-o investiţie de 15 mil. euro lângă Alba Iulia

Ioan Popa, proprietarul Transavia, cel mai mare pro­du­că­tor de carne de pasăre de pe plan local, va finaliza într-o lună de zile o in­vesti­ţie de apro­xima­tiv 15 mi­lioa­ne de eu­ro, sus­ţinu­tă din fon­duri pro­prii, în­tr-un com­plex tu­ristic de lux şi un teren de golf, dez­vol­tate pe o suprafaţă de circa 67 de hec­tare în localitatea Teleac, la 7 kilometri de Alba Iulia. Terenul va avea 18 trasee şi va fi al doi­lea din ţară ca suprafaţă, potrivit site-ului golfinromania.com.

”În aproximativ o lună de zile vom inau­gura acestă investiţie, de aproxi­ma­tiv 15 milioane de euro, realizată din pa­siune pentru golf şi din dorinţa de a oferi ceva comunităţii din zona asta de ţară, unde am reuşit să fac un busi­ness prosper. Golful este un sport ex­cepţio­nal de care nu te laşi, odată ce te-ai apu­cat, iar eu nu sunt pasionat de altceva în viaţă mai mult decât de golf, pe care îl practic de zece ani”, a spus Ioan Popa, proprietarul grupului Transavia.

Investiţia a fost realizată în Teleac, un sat în comuna Ciugud din judeţul Alba, atât prin concesionarea unei părţi din teren de la primăria Ciugud, cât şi prin achiziţionare de teren de către omul de afaceri din Alba Iulia. Pentru realizarea terenului de golf, Ioan Popa a colaborat cu arhitecţi din străinătate, iar pentru construcţia com­plexului au fost contractate firme lo­cale de construcţii.

Construcţia complexului Theodora Golf Club a durat aproximativ doi ani şi a fost finanţată doar din surse proprii. Numele complexului vine de la prenumele fiicei lui Ioan Popa, Theodora, care a moştenit de la tatăl său pasiunea pentru golf.

Theodora Golf Club va dispune de un complex de vile cu 82 de camere du­ble la standarde de patru stele, sală de con­ferinţe, piscină în aer liber, un restau­rant cu 200 de locuri interioare şi 110 pe terasă, în care se vor putea organiza diferite evenimente. Zona de driving range va fi una acoperită, astfel că se va putea juca golf chiar şi pe timp de iarnă. Theodora Golf Club va include şi de o academie de golf, unde tinerii vor putea să înveţe să practice acest sport.

Ioan Popa este proprietarul grupu­lui Transavia, cel mai mare producător de carne de pasăre din România. Trans­avia produce şi prelucrează car­nea în sistem integrat, având ferme de creştere a păsărilor, abatoare, o fabrică de nutreţuri şi o fabrică de procesare a cărnii. Transavia a investit în ultimii doi ani peste 25 de milioane de euro anual, doar din fonduri pro­prii, ajun­gând la peste 2.000 de angajaţi.

Afaceri de 140 mil. euro pentru grupul Transavia în 2016

Grupul Transavia, format din com­pania cu acelaşi nume şi Avicola Bra­şov, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 140 de milioane de euro, în creştere cu 8% faţă de anul precedent. Trans­avia, cea mai mare companie din gru­pul cu acelaşi nume, s-a situat anul tre­cut pe locul 34 în topul celor mai mari exportatori cu acţionariat româ­nesc. În clasamentul primilor 40 de exportatori cu acţionariat românesc se află doar doi procesatori de carne şi, în total, patru jucători din industria alimentară.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments