18.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iulie 24, 2024
Google search engine
AcasăAFACERI LA ÎNCEPUTO absolventă a UBB Cluj a ajuns la afaceri de 3 mil....

O absolventă a UBB Cluj a ajuns la afaceri de 3 mil. lei din pungi personalizate

Amalia Litta, absolventă a Facultăţii de Management din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, a înfiinţat în anul 2012 firma de tip SRL-D (societate cu răspundere limitată -debutant nr.) Omnis Bags, care a primit ulterior finanţare de la Stat pentru dezvoltare.

Firma Omnis Bags, activă în domeniul producţiei de pungi, a avut anul trecut o cifră de afaceri de aproape 3 milioane de lei, în creştere cu 13% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Amalia Litta a investit iniţial 16.000 de euro în afacere, o parte din bani provenind din finanţarea de la Stat şi o altă parte din resurse proprii.

Antreprenoarea spune că cea mai mare parte din pungile personalizate, pe care le produce în atelierul din judeţul Cluj, ajung pe pieţele externe, avand colaborări cu companii din domeniul cosmeticelor. Profitul companiei a ajuns anul trecut la 466.000 de lei, în creştere cu 25% faţă de anul anterior. În medie, 28 de oameni au lucrat în cadrul Omnis Bags anul trecut, conform datelor de la Ministerul de Finanţe. Timp de trei ani, Omnis Bags a avut statutul de SRL-D, după care s-a transformat în SRL.

SRL-D-urile care au împlinit trei ani şi-au pierdut calitatea de mi­cro­între­prinderi apar­ţinând în­tre­prin­ză­to­rilor debu­tanţi. Astfel, antrepre­norii debutanţi trebuie să facă demersurile ne­ce­sare pentru schimbarea sintagmei firmelor din SRL-D în SRL sau să aleagă pentru o altă formă juridică.

Firmele de tip SRL-D au putut fi iniţial înfiinţate de către tinerii sub 35 de ani aflaţi la prima afacere, însă ulterior, la jumătatea acestui an, criteriul vârstei a fost eliminat, rămânând doar con­diţia ca antrepre­norul să fie la prima afacere deţinută sau administrată.

Printre faci­lităţile de care beneficiază firmele de tip SRL-D sunt scutirea de taxe la în­matri­cularea firmei la Registrul Co­mer­ţului şi a tarifului pentru publicarea în Monitorul Oficial al României, dar şi scutirea de plata contribuţiilor de asigurări sociale pentru cel mult patru angajaţi.

Peste 40.000 de firme au fost înfiinţate prin programul SRL-D începând cu anul 2011.

De asemenea, tinerii de­butanţi au putut obţine fonduri neram­bursabile de la stat de până la 10.000 de euro pentru dezvoltarea afacerii, banii de la stat reprezentând jumătate din investiţia totală în afacere. Programul SRL-D a fost înlocuit parţial de Start-up Nation, astfel că nu se mai acordă finanţarea de 10.000 de euro. Peste 40.000 de firme au fost înfiinţate prin programul SRL-D începând cu anul 2011.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments