11.7 C
Cluj-Napoca
vineri, februarie 23, 2024
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂDe’Longhi recrutează 108 oameni pentru fabrica de espressoare din Jucu, Cluj

De’Longhi recrutează 108 oameni pentru fabrica de espressoare din Jucu, Cluj

Producătorul de electrocasnice De’Longhi Ro­mânia, care produce din 2013 espressoare în parcul industrial Tetarom III din Jucu, judeţul Cluj, are disponibile în prezent 108 locuri de muncă pentru montatori electromecanici, potrivit site-ului AJOFM (Agenţia Judeţeană Pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Cluj. Producătorul italian De’Longhi a ajuns în prezent cel mai mare exportator din judeţul Cluj.

Compania a realizat anul trecut afaceri de peste 710 mil. lei (157 mil. euro), cu aproximativ 1.100 de salariaţi. Afacerile italienilor au crescut constant an de an, fiind de cinci ori mai mari ca în 2013 spre exemplu, când au demarat producţia de espressoare la Jucu. Faţă de 2015 businessul a înregistrat un avans de peste 40%. Gigantul italian a fost pe profit în România încă din primul an, în 2016 rezultatul net fiind de 33 mil. lei, mai mult decât dublu faţă de anul anterior.

Italienii de la De’Longhi au cumpărat în 2012 fabrica din Jucu a producătorului de telefoane mobile Nokia, iar în primăvara anului următor au început să producă espressoare de cafea superautomatizate pentru uz casnic. În prezent, în parcul industrial Tetarom III din Jucu, italienii deţin o fabrică de espressoare de cafea, dezvoltată în fostele hale deţinute de Nokia, dar şi una de mase plastice, în care se produc componente pentru espressoare.

Cel mai mare exportator din judeţul Cluj

Cea mai mare parte a producţiei merge la export, De’Longhi România ajungând pe locul întâi în topul celor mai mari exportatori din judeţul Cluj, atât în 2015, cât şi în 2016. Investiţia de la Jucu reprezintă a cincea fabrică a italienilor de la De’Longhi, după cele din China (Guangdong şi Shanghai), Rusia şi Italia, potrivit ultimelor date existente.

Dezvoltarea operaţiunilor locale ale De’Longhi a dus şi la creşterea constantă a numărului de salariaţi, care a depăşit 1.100 în 2016, potrivit datelor publice. Prin comparaţie, în 2015 erau circa 700. În momentul demarării producţiei, De’Longhi România avea 100 de salariaţi, majoritatea fiind instruiţi în Italia. În plus, o parte din angajaţi au fost recrutaţi chiar din rândul oamenilor care au lucrat anterior pentru Nokia.

 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments