2.7 C
Cluj-Napoca
luni, decembrie 2, 2024
Google search engine
AcasăAFACERI LA ÎNCEPUTUn tânăr de 33 de ani din Bihor vrea 3 mil. euro...

Un tânăr de 33 de ani din Bihor vrea 3 mil. euro din afaceri cu fructe de pădure şi ciuperci

Compania DivinGarden din Beiuş, judeţul Bihor, un start-up înfiinţat acum doi ani de antreprenorul Dumitru Gal (33 ani), a vân­dut anul tre­cut fructe de pă­du­re şi ciu­perci sălbatice în va­loare de 180.000 de e­u­ro, însă pă­trun­de­rea în marile lanţuri de magazine îl de­termină pe tânărul antreprenor să spe­re la vânzări de 3 mil. euro în acest an.

”Anul trecut am vândut puţin. Abia la sfârşitul anului trecut am încheiat contractul cu Carrefour. Acum vând săptămânal 4-5 tone de fructe de pădure şi 20-30 de tone de ciuperci. Anul acesta sper să ajung la vânzări totale de 3 mil. euro, iar până în 2018 vreau să intru în toate lanţurile de magazine de comerţ modern de la noi”, a spus  Dumitru Gal.

DivinGarden colectează fructe de pădure şi ciuperci de la mai multe companii din judeţele Suceava, Gorj, Dolj, Vâlcea, Argeş şi Harghita pe care le revinde retailerilor Carrefour, Profi şi Lidl şi la export în Italia.

”Cumpăr marfă din toată România. Unde sunt ciuperci sau fructe de pădure acolo sunt şi eu. Clienţi am, nu asta e problema, ci banii de rulaj, pentru că lucrez cu volum mare şi adaos mic ca să mănânce toată lumea, să câştigăm toţi”, a spus Gal.

Tânărul antreprenor din Beiuş a fost iniţial cioban, având grijă de 50 de oi ale lui şi 300 de oi ale sătenilor. Apoi a în­ce­put să culegă ciuperci şi să lucreze pen­tru o companie deţinută de un italian şi un brazilian care vindeau ciuperci şi fructe de pădure româneşti la export.

”Şefii mei au văzut că sunt harnic, am trecut prin mai multe funcţii până am ajuns directorul  general al com­pa­niei şi deţineam 33% din acţiuni. În 2015 ei s-au despărţit, eu am rămas pe dina­fa­ră şi mi-am făcut firma mea”, a spus Du­mi­tru Gal.

Investiţia inţială a proprietarului DivinGarden a fost de doar 50 de euro, bani împrumutaţi, cu care a cumpărat miez de nucă pentru revânzare, în condiţiile în care toţi banii pe care îi câştigase anterior i-a investit într-un teren şi o casă.

”Greşeala mea a fost că toţi banii pe care i-am făcut i-am băgat într-un teren şi o casă, însă cum în zona mea majoritatea mă cunosc, mi-au dat marfă pe încredere, fără bani, şi îi plă­team când încasam banii. Cum e şi acum, de fapt. Am de încasat de la su­per­­market şi am de dat bani la oameni. Nimeni nu e stresat. Toată lumea mă aşteaptă. Le-am câştigat încrederea şi oamenii sunt mulţumiţi pentru că eu le spuneam iniţial un preţ, iar dacă obţineam mai mult pe marfă împărţeam cu ei câştigul suplimentar”, a spus acesta.

Planuri pentru extindere cu fonduri europene

Dumitru Gal vrea sa revândă şi roşii şi dovlecei retailerilor şi să acceseze 1,5 mil. euro din fonduri europene pentru a cumpăra o linie de ambalare automată şi pentru a înfiinţa o fabrică de prelucrare fructe şi legume.

”Mai am retururi de la supermarketuri şi aş vrea să fac din fructele care se întorc suc, iar din ciuperci zacuscă”, a spus Dumitru Gal. România a produs 1,2 milioane de tone de fructe, fructe de pădure şi nuci în 2016, potrivit datelor Eurostat, o categorie de produse care nu include şi citricele, strugurii sau căpşunile.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments