web analytics
Sunteți aici
Home > LOCURI DE MUNCĂ > Daimler a creat 500 de locuri de muncă în fabrica de cutii de viteze din Sebeş

Daimler a creat 500 de locuri de muncă în fabrica de cutii de viteze din Sebeş

Fabrica de cutii de viteze Star Assembly din Sebeş judeţul Alba, deţinută de grupul german Daimler, a creat 500 de noi locuri de muncă, prin accesarea unui ajutor de stat de 37,4 mil. euro, într-un  proiect de investiţii cu o valoare totală de 238 mil. euro, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul mfinanţe.ro.

Acordul a fost aprobat în august 2013, iar la jumătatea acestui an investiţia era finalizată în proporţie de 81%. Toate cele 510 locuri de muncă asumate la data semnării acordului au fost create deja, însă constructorul german nu a primit niciun euro din finanţarea aprobată.

”În conformitate cu documentaţia care a stat la baza emiterii acordului pentru finanţare nr. 5/28.08.2013, Star Assembly SRL a solicitat plata ajutorului de stat aferent proiectului de investiţii în perioada 2017-2018. Menţionăm că până în prezent Star Assembly nu a depus nicio cerere pentru plata ajutorului de stat”, au explicat reprezentanţii Ministerului Finanţelor.

Compania Star Assembly, înfiinţată în 2013, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 1.496 mil. lei (332 mil. euro), de doisprezece ori mai mare faţă de 2015 şi a raportat un profit net de 52 mil. lei, faţă de o pierdere de 5 mil. lei în urmă cu un an. Compania a avut un număr mediu de 547 de salariaţi.

Star Assembly a devenit anul trecut cel mai mare exportator din judeţul Alba

Cu acest rezultat, Star Assembly a devenit anul trecut cel mai mare exportator din judeţul Alba şi unul dintre cei mai mari exportatori din economie, la numai trei ani după ce a fost anunţat proiectul de investiţii. În urmă cu un an fabrica nu se afla între cei mai mari 500 de exportatori din România. În ultimii ani cel mai mare exportator din judeţul Alba a fost Holzindustrie Schweighofer, austriecii cu afaceri de 400 de milioane de euro pe piaţa locală. În 2016, Holzindustrie Schweighofer se află pe poziţia a doua în judeţ.

Saltul înregistrat de fabrica Star Assembly vine după ce compania a inaugurat în aprilie 2016 o linie de producţie a cutiei de viteze automată cu nouă trepte 9G-TRONIC, dedicată automobilelor Mercedes-Benz. Noua cutie cu nouă trepte se regăseşte pe 20 de modele Mercedes-Benz, iar potenţialul său este de a ajunge la peste 800.000 de unităţi anual, produse la Stuttgart şi Sebeş. Grupul german Daimler are două companii în top cinci cei mai mari exportatori din judeţul Alba în 2016 – Star Assembly şi Star Transmission Cugir, potrivit datelor INS. Împreună cele două fabrici din Sebeş şi Cugir au avut afaceri de peste 400 mil. euro anul trecut.

Sursa: Ziarul Financiar

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW