23.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 20, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALMedlife a devenit acţionarul majoritar al Spitalul Humanitas din Cluj

Medlife a devenit acţionarul majoritar al Spitalul Humanitas din Cluj

MedLife, cel mai mare jucător de pe piaţa de reţele private din România, a preluat pachetul majoritar de 55% al campaniei Valdi Medica SRL care deţine Spitalul Humanitas din Cluj, deschis la sfârşitul anului 2016. Spitalul Humanitas oferă servicii medicale axate cu precădere pe tratamente chirurgicale, dar deţine în portofoliu şi specialităţi medicale acordate în regim ambulatoriu care susţin activitatea chirurgicală prin consultaţii multidisciplinare preoperatorii, tratamente şi urmărire postoperatorie.

”Am intrat pe piaţă din Cluj-Napoca încă din anul 2008, odată cu deschiderea unui laborator de analize şi a unui centru de medicina muncii. În anul 2015, ne-am extins şi am deschis prima Hyperclinica MedLife în Cluj devenind primul operator medical care pune la dispoziţia clujenilor soluţii de ambulator, imagistică şi laborator. Ne-am dorit foarte mult să adăugam şi partea de servicii spitaliceşti. Odată cu preluarea pachetului majoritar al companiei Valdi Medica SRL devenim primul operator naţional care deţine o unitate spitalicească în oraşul Cluj, cu atât mai mult că putem face asta alături de o echipă de medici de un asemenea calibru”, a declarat Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO al MedLife.

Spitalul Humanitas oferă servicii şi tratamente chirurgicale avansate precum: chirurgie endocrină, chirurgie oncologică şi reconstructivă, chirurgie plastică, chirurgie reparatorie a peretelui abdominal şi chirugie estetică făcute de medici cu o bună pregătire profesională şi dedicaţi profesiei. Totodată, spitalul este dotat cu aparatură de ultimă generaţie, iar blocul operator este dotat cu 2 săli de operaţie şi un compartiment de anestezie şi terapie intensivă.

”Prin coptarea partenerului MedLife în acţionariatul societăţii ne dorim să trecem la o altă etapă de dezvoltare a Spitalului Humanitas prin  extinderea secţiei clinice de spitalizare continuă, prin dezvoltarea ambulatorului integrat şi înfiinţarea unei secţii de spitalizare de zi pentru pacienţii supuşi unor intervenţii terapeutice minim invazive. Ne dorim să ajutăm cât mai mulţi oameni să beneficieze de expertiza, entuziasmul şi dedicarea echipei noastre şi am ales să facem lucrul acesta împreună cu un partener capabil şi experimentat ca echipa MedLife”, a declarat Adrian Bărbos, membru fondator Spitalul Humanitas Cluj.

Odată cu finalizarea acestei tranzacţii, grupul MedLife va ajunge la cea de 16-a achiziţie, Anima fiind ultima anunţată. Clinicile Anima sunt prima reţea de medicină privată cu un lanţ  propriu de medicină de familie, cu 30 de cabinete de familie, şase policlinici şi un laborator, cu afaceri de 5,2 milioane de euro.

Medlife a preluat în primul semestru al anului trecut şi pachetul majoritar în cadrul grupului de firme Dent Estet. Compania îşi asigură circa 20% din veniturile totale cu spitalele pe care le operează, respectiv în jur de 100 de milioane de lei (23 mil euro), potrivit unui raport cu date preliminare pe anul trecut. Spitalele sunt a treia linie de business ca şi contribuţie a veniturilor, după clinici şi vânzările de abonamente corporate.

MedLife este cel mai mare jucător de pe piaţa de reţele private din România

MedLife a fost înfiinţată în anul 1996, iar în prezent este cel mai mare jucător de pe piaţa de reţele private din România, având aproape 20 de hiperclinici, 8 spitale, 13 centre medicale, 18 laboratoare de analiză şi 3 spitale de maternitate. La acestea se adaugă 140 de clinici private cu care MedLife are încheiate parteneriate. Societatea-mamă are 18 subsidiare, ceea ce face ca rezultatele financiare consolidate să fie relevante pentru situaţia de ansamblu a afacerii.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments