22.6 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, aprilie 13, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALDouă hoteluri din Băile Tuşnad şi-au dublat numărul de turişti străini în...

Două hoteluri din Băile Tuşnad şi-au dublat numărul de turişti străini în ultimii trei ani

Hotelurile Tuşnad (trei stele) şi O3zone (patru stele) din staţiunea balneară Băile Tuşnad, controlate de SIF Transilvania, au înregistrat anul trecut peste 15.500 de turişti străini, în creştere cu circa 27% faţă de anul precedent, potrivit raportului anual al Tuşnad SA, compania care deţine cele două unităţi de cazare.

Dintre cei mai bine de 15.500 de turişti atraşi de cele două hoteluri anul trecut, circa 10% au fost străini. Hotelurile Tuşnad şi O3zone au atras peste 1.500 de turişti străini anul trecut, dublu faţă de anul 2013, numărul vizitatorilor din străinătate crescând continuu în această perioadă.

Şi gradul de ocupare mediu al celor două hoteluri a crescut în ultimii ani, de la aproximativ 33% în 2013, la peste 47% anul trecut, mai arată datele din acelaşi raport. Cel mai mare grad de ocupare l-a avut hotelul Tuşnad, de peste 72%, în timp ce O3zone a avut un grad de ocupare de aproape 32%.

Însă, tipul de vizitatori ai celor două unităţi de cazare sut diferiţi. Astfel, dacă la hotelul O3zone cei mai mulţi turişti vin pe cont propriu pi prin booking sau agenţii de turism, în cazul hotelului Tuşnad cei mai mulţi turişti sunt pensionarii, veniţi la tratament prin intermediul Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP). În plus, societatea este dependentă de un singur client şi anume CNPP Bucureşti, care reprezintă circa 36% din veniturile Tuşnad SA de peste 8,9 milioane de lei înregistrate de către companie anul trecut.

Anul trecut, în perioada ianuarie-martie (inclusiv), hotelul Tuşnad nu a avut activitate. Pe de altă parte, hotelul O3zone (fostul hotel Olt) se află în anul patru de activitate după ce a fost modernizat. În plus, compania vrea să construiască o bază de tratament în cadrul hotelului O3zone, bugetul estimat pentru acest proiect fiind de 13 milioane de lei (TVA inclus), o parte din această sumă fiind acoperită din fonduri europene.

Băile Tuşnad au avut anul trecut peste 31.000 de turişti

Complexul O3zone oferă cazare în 117 camere din care 91 camere twin, 20 camere matrimoniale, 5 apartamente şi 1 apartament de lux. Hotelul Tuşnad, construit în 1976, dotat cu 23 de camere de trei stele şi 85 de camere de două stele, conform celor mai recente date. Anul trecut, în Băile Tuşnad au fost peste 31.000 de turişti, marea majoritate fiind cazaţi în hoteluri, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments