12.7 C
Cluj-Napoca
joi, iunie 1, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALACI construieşte la Cluj-Napoca un ansamblu rezidenţial de 12 mil. euro

ACI construieşte la Cluj-Napoca un ansamblu rezidenţial de 12 mil. euro

Compania de construcţii ACI Cluj, controlată de mai mulţi antreprenori locali, printre care Ioan Aşchilean, Horia Ciorcilă sau Dorel Goia, derulează o investiţie proprie de aproximativ 12 mil. euro, ce presupune realizarea unui ansamblu rezidenţial de 159 de apartamente. ACI Residence, situat pe Calea Turzii din Cluj-Napoca, va fi finalizat anul viitor, potrivit constructorului.

”Avem în derulare la Cluj o investiţie proprie, de aproximativ 12 milioane de euro, într-un ansamblu rezidenţial cu trei corpuri şi 159 de apartamente. În acest an vom finaliza construcţia la roşu, iar până în momentul de faţă am reuşit să vindem 20% din apartamente”, a spus Dorin Aşchilean, director general al ACI Cluj.

Cel mai recent proiect finalizat de ACI este a treia clădire de birouri The Office, dezvoltată la Cluj-Napoca de fondul de investiţii New Europe Property In­vest­ments (NEPI) şi de antre­pre­norul Ovidiu Şandor, proiect cu o suprafaţă totală închiri­a­bilă de 59.000 de metri pătraţi şi cu o capacitate de peste 5.000 de oameni. Printre lucră­rile de­ru­late în prezent de compania clujeană se află o hală de 17.000 de metri pătraţi pentru pro­ducă­torul italian de espressoare De’Longhi la Jucu, dar şi un proiect pentru reţeaua privată de sănătate Regina Maria.

Printre cele mai importante lucrări derulate în prezent de ACI se află stadioanele de fotbal din Craiova şi Târgu Jiu. Clujenii au câştigat în asociere cu compania de construcţii CON-A din Sibiu licitaţiile pentru construirea stadioanelor de fotbal din Craiova (investiţie de peste 50 mil. euro finanţată de Guvernul României prin Compania Naţională de Investiţii) şi Târgu-Jiu (investiţie de 20 mil. euro susţinută de Guvernul României).

Afaceri de peste 150 mil. lei din lucrari de construcţii

Lucrările la cele două stadioane urmează să fie finalizate în luna august a acestui an, potrivit constructorului clujean. CON-A Sibiu în aso­cie­re cu ACI Cluj au fost im­plicate şi în construirea sta­dio­nului Cluj Arena din Cluj-Na­po­­ca, o investiţie de 36 mil. euro. Constructorul clujean a avut anul trecut afaceri totale de peste 150 mil. lei (33,4 mil. euro), arată datele de la Ministerul Finanţelor.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments