web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Centrul de agrement Arsenal Park din Orăştie mizează pe 100.000 de turişti în acest an

Centrul de agrement Arsenal Park din Orăştie mizează pe 100.000 de turişti în acest an

Centrul de agrement Arsenal Park din Orăştie, dezvoltat de fraţii Cristescu, proprietarii Bega Turism, a atras 60.000 de vizitatori de la început de an până la mijlocul lui iulie şi aşteaptă 100.000 de turişti până la final de an în tot complexul, dublu faţă de anul trecut.

”Am bugetat afaceri mai mari anul acesta, de 1,8 milioane de euro, faţă de 1,3 milioane de euro anul trecut. Am continuat investiţiile, am extins parcarea cu încă 400 de locuri şi am ajuns la 1.000 de locuri, am crescut capacitatea centrului la 1.200 de persoane simultan (faţă de 800 persoane anul trecut-n.red.) şi am dezvoltat noi facilităţi precum un traseu de căţărat escaladă pe turnul Arsenal“, a spus Marius Cristescu, unul din antreprenorii români care au investit zeci de milioane de euro în sectorul hotelier, dar şi în facilităţi de divertisment.

În centrul de agrement din Orăştie, în Arsenal Park, fraţii Cristescu au investit până acum circa 15 milioane de euro. Doar anul trecut au investit 6 milioane de euro în deschiderea unui Aqua Parc în cadrul centrului. Tariful pentru o zi la aqua parc este de 50 de lei pentru un adult şi de 40 de lei pentru un copil.

 

Arsenal Park se întinde pe un teren de 80 de hectare şi oferă 230 de locuri de cazare în vile

O noapte de cazare pentru o persoană începe de la 55 de euro într-o cameră cu tematică militară (precum camera ofiţer, camera TAB sau camera Tun).

În centrul de agrement din Orăştie turiştii pot practica diverse activităţi, printre care instrucţie militară, lupte de airsoft şi paintball, tir cu arme de foc, cu arme de airsoft şi paintball, tir cu arcul, închiriere maşini de golf. Centrul de agrement a fost dezvoltat pe terenul unei foste fabrici de armament din Orăştie, cumpărat în 2001 de fraţii Cristescu. Arsenal Park a fost deschis în 2009, după ce au fost construite spaţiile de cazare şi aduse 150 de exponate militare.

Cei mai mulţi turişti vin din Alba, 20% din vizitatori, din Sibiu provin tot 20% din vizitatori, în timp ce din Timişoara sunt doar 10% din vizitatori, la fel şi din Cluj. Omul de afaceri Marius Cristescu mai contro­lează alături de fratele său, Emil Cristescu, compania Bega Turism, cea mai mare firmă de turism din judeţul Timiş, ce administrează trei unităţi hoteliere în această zonă.

 

Au investit peste 10 mil. euro în clasificarea hotelului Timişoara de la patru la cinci stele

Bega Turism include hotelul Timişoara, cu 209 camere, un hotel în Sânnicolau Mare, cu o capacitate de 45 de camere şi hostelul de două stele Nord din Timişoara cu 39 de camere. Ei au investit peste 10 milioane de euro în clasificarea hotelului Timişoara de la patru la cinci stele. Datele oficiale de la Ministerul de Finanţe arată că în 2016 cifra de afaceri a Bega Turism s-a ridicat la 38,7 mil. lei, faţă de 31,8 milioane de lei în 2015. Fraţii Cristescu au mai investit într-un centru de conferinţe 5 milioane de euro şi într-o clădire de birouri. Cei doi antreprenori mai controlează şi compania de servicii pentru industria petrolie­ră Foraj Sonde Craiova (FOSB).

Sursa: Ziarul Financiar

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW