23.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂSoftiştii de la Fortech angajează 50 de oameni pentru birourile din Cluj-Napoca,...

Softiştii de la Fortech angajează 50 de oameni pentru birourile din Cluj-Napoca, Oradea şi Iaşi

Dezvoltatorul clujean de software la comandă Fortech are disponibile în prezent aproximativ 50 de joburi pentru programatori cu experienţă în tehnologiile JAVA, .NET, Automation QA, Web Deve­lop­ment şi C/C++ , iar 75% dintre aceste joburi se adresează birourilor din Cluj, În prezent, echipa Fortech numără peste 600 de angajaţi şi colaboratori, cu diferite arii de expertiză şi grade de senioritate.

”În primele şase luni ale anului am vizat o creştere a echipelor regionale din Iaşi şi Oradea, pentru birourile deschise acolo în anul precedent şi am menţinut ritmul de recrutare pentru birourile din Cluj. Aproximativ 50% dintre noii noştri colegi sunt specialişti cu minimum trei ani de experienţă. Vom cont­inua programul nostru de pre-em­ploy­ment, care a devenit deja tradiţie şi vizează o pregătire intensivă pentru înce­pători pe subiecte ce acoperă ma­jo­ritatea tehnologiilor tradiţio­nale”, a spus Călin Văduva, fondatorul şi CEO-ul Fortech.

Compania dezvoltă soluţii software la comandă, preponderent pentru firme din străinătate care activează în industriile auto, comerţ electronic, telecom, media şi sănătate, iar portofoliul Fortech numără în jur de 140 de clienţi şi parteneri, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

”Anul acesta am dat startul unor proiecte mai consistente de implicare în comunitatea locală, am demarat o colaborare cu cei de la Electric Castle şi am dezvoltat pentru participanţi o aplicaţie mobilă, un ghid mobil de festival. La nivel intern, ne-am concentrat spre construcţia unui nucleu de inovare şi dezvoltare de prototipuri, iar în perioada ce urmează vom balansa direcţiile menţionate anterior cu proiectele noastre de business adresate clienţilor globali, cu focus în ariile de automotive, comerţ electronic şi IoT”, a spus Văduva.

În primele nouă luni din 2016, dezvoltatorul software Fortech a cîştigat 15 clienţi, majoritatea din SUA, reuşind pătrunderea pe noi pieţe, în special în Suedia, Olanda şi Israel, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie. Sediul central al Fortech se află în Cluj-Napoca, însă compania şi-a extins anul trecut prezenţa pe piaţa locală, deschizînd birouri în Oradea şi Iaşi.

Fortech a început anul 2017 cu investiţii la nivel intern, care au presupus formarea unui structuri de management de proiect (PMO) dar şi investirea unui manager de operaţiuni şi a unui manager comercial de nivel senior, care să se ocupe de optimizarea proceselor de business necesare în contextul evoluţiei companiei din ultimii ani.

”De o bună perioadă Fortech a intrat într-o etapa de consolidare şi maturizare, iar focusul nostru pe termen scurt este calibrarea noii structuri de management şi optimizarea proceselor interne. Deşi se pot percepe fluctuaţii la nivelul cererii, piaţa de IT are toate şansele să se menţină stabilă în perioada ce urmează sau chiar să înregistreze creştere, dacă va reuşi să asigure o bună calitate a serviciilor software furnizate, rapiditate şi capacitate de adaptare la nevoile tot mai complexe expuse de clienţi”, a afirmat şeful Fortech.

Compania a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 100,7 mil. lei (22,4 mil. euro), un profit net de 14,5 mil. lei (3,3 mil. euro), având un număr mediu de 550 de angajaţi, potrivit site-lui Ministerului Finanţelor Publice. În primul semestru din acest an, compania a înregistrat o creştere de 10% a afacerilor, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Estimează pentru acest an afaceri în creştere cu 10%

”Proiecţia noastră pentru 2017 nu vizează o creştere semnificativă ca volum, însă intenţionăm să menţinem gradul de creştere de 10%, în raport cu anul anterior. Focusul acestui an este de consolidare şi optimizare a structurii şi a proceselor interne necesare, în primul rînd pe fondul unei creşteri acelerate în ultimii ani, şi utilă în raport cu vizunea noastră de evoluţie pentru anii viitori”, a spus Călin Văduva.

Compania Fortech a fost înfiinţată în anul 2003 la Cluj-Napoca, cu principal obiect de activitate realizarea softului la comandă. Fortech are capital integral romînesc, acţionarul principal fiind antreprenorul clujean Călin Văduva.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments