web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Un procesator de carne din Alba a vândut mezeluri de 10 mil. euro în primele şase luni

Un procesator de carne din Alba a vândut mezeluri de 10 mil. euro în primele şase luni

Producătorul de mezeluri Agra’s din judeţul Alba a realizat în primul semestru din acest an afaceri de circa 10 milioane de euro, mai mari cu 12% faţă de perioada similară a anului trecut. Anul trecut, compania a avut afaceri de 16,6 mil. euro, iar pentru acest an şi-a bugetat un rulaj de 20 mil.euro.

Agra’s vinde mezelurile prin propria reţea de distribuţie, formată din zece ma­ga­zine, în hoteluri şi restaurante din Bucureşti, dar şi în ma­ga­zine din alte zone, precum Prahova sau Dâmboviţa şi la export, în ţări precum Spania, Italia şi Cipru. Com­pa­nia a intrat şi pe piaţa de retail în 2010, când a deschis pri­mele magazine.

”Vânzările de mezeluri au fost în creştere în primul se­mestru pe fondul consumului mai mare de pe piaţa locală. La export (Italia, Spania) avem o scădere cu 20% a cererii dat fiind că românii au început să se obişnuiască cu pro­du­sele de acolo, însă am vândut mai mult în cele zece maga­zine pe care le deţinem în Alba Iulia”, a spus Dan Sărmăşan, preşedintele consi­liu­lui de administraţie al companiei, care controlează 50% din acţiunile Agra’s.

Compania vinde 100 de sor­ti­mente de mezeluri (crud-uscate, şunci, cârnaţi, altele), cele mai căutate produse fiind cele crud-uscate, dar şi şuncile. Compania importă carnea de porc pentru mezeluri din Germania şi Austria, iar carnea de pasăre şi vită din România.

”Vom continua să dezvoltăm lanţul de magazine, deschidem al 11-lea ma­gazin în Alba Iulia. Concurăm cu marile reţele precum Kaufland, Sel­gros, Profi, unde nu suntem pre­zenţi cu mezeluri, pentru că dacă am vinde în aces­te lanţuri nu am ob­ţi­ne aceeaşi pro­fi­ta­bi­litate”, a spus Sărmăşan.

Investiţia totală în fa­brică s-a ridicat la 4 mil. euro

Dan Sărmăşan, de profesie jurist, a pus bazele afacerii în 2000, când a achiziţionat o unitate de producţie de la societatea Agra Alba SA (companie specializată în procesarea cărnii) şi a pus bazele companiei Agra Interna­ţio­nal, în prezent firma operând sub numele de Agra’s. Ulterior, el a de­ma­rat construcţia unei fabrici de mezeluri cu o capacitate de producţie de 4.500 de tone anual. Investiţia totală în fa­brica din Oarda (localitate de lângă Alba Iulia) s-a ridicat la 4 mil. euro, din care 2 mi­lioane de euro au provenit din fonduri Sapard, accesate în 2005-2006.

Sursa: Ziarul Financiar

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW