web analytics
Sunteți aici
Home > LOCURI DE MUNCĂ > Producătorul german de componente auto Preh angajează 100 de oameni în fabrica de lângă Braşov

Producătorul german de componente auto Preh angajează 100 de oameni în fabrica de lângă Braşov

Producătorul de componente auto Preh România are în plan recrutarea a 100 de oameni până la finalul acestui an, joburile disponibile fiind pentru inginer calitate, economist, dezvoltator software, dezvoltator hardware, planificator producţie, analist achiziţii pentru componente electronice, stivuitorist, manipulant, şef schimb, reglor maşini injectare, controlor calitate, montator electromecanic, agent curăţenie.

Compania a ajuns în prezent la peste 1.070 de angajaţi, după ce în primele şase luni au fost recrutaţi 210 oameni. Germanii deţin pe piaţa locală o fabrică în localitatea Ghimbav, judeţul Braşov, unde sunt produse comutatoare multifuncţionale pentru volan, comutatoare bloc lumini, sisteme de control al climei şi elemente de comandă din consola centrală a automobilelor. În primul trimestru din acest an, compania a deschis un centru de servicii software şi hardware la Iaşi, unde produce componente electronice pentru sistemele de operare din interiorul autovehiculelor.

”Am observat o stagnare a pieţei auto în primul semestru. Anul acesta am introdus producţia de serie a plăcilor electronice, astfel că estimăm o creştere cu 10% a capacităţii noastre, faţă de anul trecut”, a spus Mihaela Forgaciu, director general Preh România.

La fabrica Preh din Ghimbav sunt produse componente auto pentru BMW, Volkswagen, Porsche, Skoda, Seat, Audi şi Mercedes. În 2016, capacitatea de producţie a fabricii Preh a crescut cu un milion de piese faţă de anul anterior, ajungându-se la o capacitate de 10 milioane de piese pe an.

În primul trimestru din acest an, compania a deschis un centru de servicii software şi hardware la Iaşi, unde produce componente electronice pentru sistemele de operare din interiorul autovehiculelor. Preh a anunţat că va face aproximativ 60 de angajări la Iaşi (40 de ingineri în departamentul de dezvoltare software, 10 în testare software şi 10 în dezvoltare de produse hardware), potrivit unor informaţii furnizate anterior.

Afaceri de 150 mil. euro

Preh România a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 673,3 mil. lei (circa 150 mil. euro), potrivit site-ului Ministerului de Finanţe. Compania a bugetat pentru acest an afaceri totale de 157 mil. euro. Compania Preh România a fost înfiinţată în anul 2008, cu principal domeniu de activitate fabricarea de echipamente electrice şi electronice pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule. Acţionarii Preh România sunt Preh GmbH cu 98% din titluri şi Preh Beteiligungs GmbH din Germania cu 2% din acţiuni.

Sursa: Ziarul Financiar

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW