4.7 C
Cluj-Napoca
joi, aprilie 18, 2024
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂProducătorul german de componente auto Eckerle angajează 200 de oameni pentru fabrica...

Producătorul german de componente auto Eckerle angajează 200 de oameni pentru fabrica din Cluj-Napoca

Furnizorul german de componente auto Eckerle Automotive a recrutat în primul semestru aproxi­mativ 250 de oameni şi intenţionează să mai angajeze încă circa 200 de persoane până la finalul anului, joburile disponibile fiind pen­tru operatori asam­blare, tehnicieni pro­ducţie, ingineri producţie, calitate, automatişti, design industrial, personal administrativ. Numărul mediu de angajaţi ai Eckerle Automotive din Cluj în primele şase luni din acest an a fost de 900 de persoane.

”Comenzile pentru lunile viitoare sunt în creştere cu 9% faţă de primul se­mestru al acestui an, iar comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016, vânzările sunt cu 6% mai mari cantitativ şi cu circa 10% valoric. Fabrica Eckerle din Cluj produce 80% pentru Bosch, alţi clienţi fiind Brose, dar şi Nidec, companie cu care am început colaborarea anul trecut”, au spus oficialii Eckerle Automotive.

În fabrica Eckerle de la Cluj sunt asamblate componente pentru in-dustria auto, precum dispozitivele pentru funcţii de confort (ridicare geamuri, ştergătoare de parbriz), dispo-zitive pentru acţionare şi mane-vrabilitate (ABS, răcire) sau articole de masă (blocare uşă, valve de ventilaţie), potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie.

Compania Eckerle Automotive a realizat în primul semestru din acest an o cifră de afaceri de 97,5 mil. lei (21,4 mil. euro), în creştere cu 11% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În primele şase luni din 2016, Eckerle Automotive a avut afaceri de 87,8 mil. lei (19,4 mil. euro). Compania a încheiat anul trecut cu afaceri totale de 179,4 mil. lei (circa 40 mil. euro), potrivit site-ului Minis­terului Finanţelor.

Pentru acest an Eckerle are în plan creşterea capacităţii de producţie prin imple­mentarea unor proiecte de automatizări şi creşterea productivităţii asamblării manuale, prin introducerea unor concepte noi de montaj în linie. În primul semestru, la nivel de grup au fost demarate discuţii pentru colaborări cu cinci noi clienţi, potrivit companiei.

De 14 ani sunt prezenţi în Cluj-Napoca

Compania Eckerle Automotive, subsidiara locală a grupului german Eckerle, a fost înfiinţată în anul 2003 la Cluj-Napoca, cu principal domeniu de activitate fabricarea de echipamente electrice şi electronice pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule.

Grupul Eckerle este prezent la nivel internaţional prin filialele sale din Germania, Ungaria, România, Mexic şi China. Operaţional, există două divizii principale “n cadrul grupului: divizia automotive, specializată pe tehnica de asamblare şi divizia industrie, specializată pe automatizare şi tehnologia maselor plastice.†

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments