web analytics
Sunteți aici

Producătorul Alpin57Lux din Sebeş produce zilnic 100 de tone de îngheţată

Alpin57Lux din Sebeş, Alba, cu 500 de angajaţi şi 25 de puncte de lucru, produce zilnic 100 de tone de îngheţată. În total, Alpin57Lux produce 30 de sortimente de îngheţată, conform celor mai recente date. De asemenea, compania şi-a diversificat portofoliul, care include acum şi produse de patiserie (Romcherie) şi legume congelate (Maestro Alpin).

Compania are deschise mai mult de 50 de tonete cu îngheţată în toată ţara, cele mai multe fiind situate în Cluj-Napoca (7), Bucureşti (5) şi Alba Iulia (5), arată datele de pe site-ul companiei. Tonetele de îngheţată, amplasate în parcuri, pe principalele bulevarde sau chiar în incinta ştrandurilor, sunt un segment important din businessul jucătorilor din domeniul îngheţatei, mai ales că acesta este unul puternic sezonier. Asfel, 80-90% din vânzări se realizează în perioada verii.

România se află pe ultimele locuri în ceea ce priveşte consumul de îngheţată, având în vedere că un român consumă în medie echivalentul a 20 de cornete de îngheţată, potrivit ultimelor date. Compania Alpin57Lux este prezentă cu îngheţata, dar şi cu produsele de patiserie şi legume congelate şi în magazine din comerţul tradiţional şi modern.

Au fost preluaţi anul trecut de grupul leton Food Union

Familia Istrate, care a pus pe picioare producătorul de îngheţată în urmă cu circa 20 de ani, a vândut anul trecut pachetul majoritar de acţiuni al Alpin57Lux către grupul leton Food Union. Aceasta este cea mai mare tranzacţie de pe piaţa de îngheţată din ultimii ani. Alpin57Lux a ajuns la afaceri de peste 20 de milioane de euro anual. De la momentul demarării producţiei, afacerea a crescut treptat, iar astăzi platforma industrială unde produsele Alpin 57 Lux iau naştere a ajuns la o suprafaţă de 30.000 mp.

Sursa: Ziarul Financiar

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW