28.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iunie 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALSavini Due din Sebeş a ajuns la afaceri de 12 mil. euro...

Savini Due din Sebeş a ajuns la afaceri de 12 mil. euro din producţia de mobilier pentru baie

Producătorul italian de mobilier pentru baie Savini Due din Sebeş, judeţul Alba, a realizat în primul semestru o cifră de afaceri de peste 55 mil. lei (12 mil. euro), mai mult cu 6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Compania a bugetat pentru acest an o creştere cu 8% a businesului faţă de anul trecut, susţinută atât de clienţii actuali, cât şi de pătrunderea pe noi pieţe europene.

Savini Due a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 111,5 mil. lei (circa 25 mil. euro), un profit net de aproximativ 10,5 mil. lei (2,3 mil. euro) şi un număr mediu de 341 de angajaţi, potrivit site-ului Ministe­rului Finanţelor. Compania din Sebeş produce articole de mobilier pentru baie, dulăpioare suspendate, diferite tipuri de oglinzi, acce­sorii pentru mobilier şi suporturi pentru chiuvetă.

”Suntem prezenţi din acest an pe pieţele din Moldova şi din ţările foste iugoslave, dar avem în vedere pătrunderea şi pe alte pieţe europene. Printre proiectele din acest an sunt colaborările cu câţiva re­taileri online importanţi”, a spus Piersante Savini, general manager al Savini Due.

Mobilierul produs la Sebeş este comercializat în reţelele de bricolaj Dedeman, Leroy Merlin, Hornbach, Brico Depot, Praktiker sau Romstal, dar şi pe piaţa externă, unde italienii livrează 60-70% din producţie, potrivit unor informaţii anterioare.

Pe lângă reţelele de bricolaj, Savini Due colaborează şi cu magazinele mici de profil din ţară, italienii utilizând în producţia mobilierului diverse tipuri de materiale precum lemnul de plop, MDF şi PAL. Anul trecut, fabrica Savini Due din Sebeş a realizat 250.000 de corpuri de mobilier şi 900.000 de capace pentru WC, potrivit unor informaţii furnizate anterior.

Compania va lansa în acest an noi produse pe piaţă, un capac de toaletă antibacterian şi unul care conţine micro-particule de parfum, cu activare la contact termic. În ceea ce priveşte gama de mobilier de baie, în perioada următoare Savini Due va lansa o nouă colecţie inspirată din curentul shabby chic.

Oficialii companiei din Sebeş au spus că în primele luni piaţa a crescut, iar trendul se va păstra şi pentru restul anului, aproximând o creştere cu 15% a pieţei faţă de anul 2016. Investiţiile bugetate de companie pentru acest an se ridică la 1 mil. euro, în noi instalaţii tehnologice de producţie, în îmbunătăţirea produselor existente şi dezvoltarea de noi produse, dar şi în marketing.

Savini Due a ajuns în prezent la 370 de angajaţi, având disponibile aproximativ 40 de locuri de muncă. Oficialii Savini Due declarau anterior că există o criză reală a forţei de muncă, în toate sectoarele de activitate, iar fără o stategie foarte bună de HR, multe companii vor întâmpina probleme mari în recrutarea personalului.

Găsesc greu forţă de muncă

”Datorită investiţiilor pe care le realizăm permanent, creem constant noi locuri de muncă, în special în zona de producţie. La Sebeş şi în împrejurimi este tot mai dificil să găseşti oameni pregătiţi, în condiţiile în care, şi forţa de muncă necalificată se găseşte cu greu”, a spus şeful fabricii de mobilier pentru baie din Sebeş.

Savini Due a fost înfiinţată în anul 2003, cu principal domeniu de activitate producţia diferitelor tipuri de mobilier, administratorul unic al companiei fiind omul de afaceri italian Piersante Savini. În afară de Savini Due, Sebeşul, un oraş cu o populaţie de numai 32.000 de locuitori, a atras investiţii precum fabricile austriece de prelucare a lemnului Holzindustrie şi Kronospan, cea mai mare investiţie a grupului german Daimler din România, dar şi are alte centre de producţie precum fabrica de bere Albacher a Romaqua sau cea de îngheţată, Alpin 57 Lux.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments