web analytics
Sunteți aici

Proprietarii carmangeriilor Moldovan estimează afaceri de 18 mil. euro

Familia Moldovan din judeţul Cluj, proprietarii lanțului de carmangerii Moldovan, estimează pentru acest an o creștere cu 10% a vânzărilor la nivelul grupului, până la 18 mil. euro. Ștefan și Cosmin Moldovan (tată și fiu) deţin un business integrat, din care fac parte companiile Agro Cosm Fan, prin care operează o fermă cu 270 de vaci, şi Cosm Fan Carmangerie, cu activităţi în fabricarea preparatelor din carne.

Anul trecut, clujenii au produs mezeluri în sistem integrat de 16,5 mil. euro, pe care le-au comercializat prin cele 30 de magazine proprii. Compania vinde prin intermediul propriei reţele de magazine 80-85% din producţie, restul produselor mergând către HoReCA.

”Nu suntem listaţi în supermarketuri,  însă colaborăm cu Mega Image din Cluj-Napoca, în sensul că avem magazinul în interiorul supermarketului, unde vindem sub brandul nostru. Nu vrem să creştem numărul de magazine, ci dorim să ne extindem prin acordarea de francize începând de anul viitor” , a spus Cosmin Moldovan, directorul general al grupului de firme, un business fondat de tatăl său, Ştefan Moldovan, acum mai bine de 20 de ani.

Familia Moldovan cultivă furaje pentru animale pe o suprafaţă de 300 de hectare în judeţul Cluj, din care 250 sunt în arendă, iar 50 în proprietate, creş­te un efectiv de 270 de vaci în ferma pro­prie şi deţine două unităţi de proce­sare a cărnii. Carnea de vită folosită în pro­ducţia de preparte provine din ferma proprie Agro Cosm Fan, în timp ce carnea de porc este achiziţiona­tă de la crescătorii de porcine din regiune, potrivit reprezentanţilor companiei.

”În prezent lucrăm la capacitatea maximă de producţie. Avem două unităţi de producţie, fabrica de la Sânnicoară, în care producem mezeluri şi ne ocupăm de tranşare, undeva la 10-12 tone pe zi, şi o unitate de producţie amplasată în Centrul Agro Transilvania, unde fabricăm în jur de 3-4 tone de semi­pre­parate pe zi sub brandul Moldovan Carmangeria Sânnicoară” a spus Cosmin Moldovan.

În cadrul fabricii amplasate în Centrul Agro Transilvania sunt preparate, ambalate și depozitate produse din carne de porc, pui și vită (mici, hamburgeri, marinate, frigărui, cârnăciori etc.), iar procesul tehnologic este asigurat de sisteme automatizate (mașini de malaxat, ambalat, porționat și tocat carnea).

Fabrică de pro­cesare a laptelui de 1,4 mil. euro

În toama acestui an, fa­milia Moldo­van va des­chide o fabrică de pro­cesare a laptelui în ur­ma unei investiţii de 1,4 mil. euro, din care 60% ne­ram­bur­sabil. În prezent, cres­că­torul de bovine şi productorul de me­ze­luri din Cluj îşi va­lorifică producţia de lapte prin intermediul co­ope­rativei Someş- Arieş, potrivit repre­zen­tan­ţilor companiei.

Industria cărnii se ridică la circa 3 mld. euro anual. Principalii competitori ai Moldovan Carmangeria Sânnicoară sunt producătorii de preparate din carne SuperstarCom, Ferma Zooteh­ni­că şi aţii, jucători care la rândul lor produc milioane de euro fără a fi listaţi în marile lanţuri de magazine.

Sursa: Ziarul Financiar

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW