6.7 C
Cluj-Napoca
vineri, februarie 23, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALBanca Transilvania acordă credite imobiliare cu dobândă mai mică pentru achiziţionarea de...

Banca Transilvania acordă credite imobiliare cu dobândă mai mică pentru achiziţionarea de locuinţe cu consum redus de energie

Banca Transilvania acordă credite imobiliare în lei şi euro pentru achiziţionarea unei locuinţe cu consum redus de energie sau pentru construire. Dobânda acestor credite este mai mică decât în cazul celor standard cu până la 0,5%, iar comisionul de acordare a creditului este zero.

”Este vorba despre credite imobiliare de achiziţie, reabilitare, modernizare sau construire. Când vorbim despre achiziţie este nevoie de certificatul energetic, dar pentru construcţie este ceva mai complicat. Trebuie să dovedeşti ce materiale utilizezi, metoda de construcţie etc. Trebuie îndeplinite mai multe criterii. Creditele sunt disponibile începând de azi. Obţinerea unui astfel de credit poate fi un pic mai complicată, însă un credit imobiliar, mai ales pentru construcţie nu îl iei de pe o zi pe alta. Poate dura un pic în plus, dar costurile sunt mai reduse. Este un preţ bun în piaţă”, a spus Gabriela Nistor, directorul general adjunct pe segmentul retail al Băncii Transilvania.

De asemenea, Banca Transilvania a lansat recent o campanie împreună cu eMAG, fiind oferite circa 1.000 de vouchere în valoare de 50 de lei la achiziţionarea produselor electro­casnice cu eficienţă energetică ridicată, în valoare de minimum 500 de lei.

BERD a lansat programul Green Economy Financing Facility (GEFF), în valoare de 100 de milioane de lei, pentru finanţarea, în România, a investiţiilor în eficienţă energetică, energie regenerabilă şi soluţii de economisire a apei. Este pentru prima data când BERD finanţează investiţii de eficienţă energetică în sectorul rezidenţial din România. Creditele pot fi accesate prin intermediul băncilor locale partenere, prima dintre băncile care au intrat în program fiind Banca Transilvania, care are alocate 40 de milioane de euro.

Banii pot fi accesaţi atât de persoane fizice, grupuri de persoane fizice, asociaţii de proprietari cât şi de companii. Se finanţează achiziţionarea de echipamente şi materiale cu performanţă energetică ridicată (frigidere, aparate de aer condiţionat, centrale termice, sisteme de iluminat, izolaţii pentru clădiri, tâmplărie termopan, panouri solare etc), renovarea caselor vechi pentru a deveni mai eficiente din punct de vedere energetic, dar şi dezvoltarea afacerii companiilor furnizoare de produse eficiente energetic sau sisteme de producere a energiei din surse regenerabile pentru sectorulul rezidenţial.

Sursa: Mediafax

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments