22.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăAFACERI LA ÎNCEPUTO antreprenoare de 30 de ani din Arad vinde bijuterii de 12.000...

O antreprenoare de 30 de ani din Arad vinde bijuterii de 12.000 de euro

Rada Ureche, în vârstă de 30 de ani, a investit aproximativ 5.000 de euro într-un atelier de bijuterie contemporană din Arad, unde creează piese pe care le vinde, în medie, cu 70 de euro. Anul trecut, media lunară a vânzărilor a ajuns la 1.000 de euro.

”În momentul în care am început să îmi utilez atelierul, vorbind strict de primele unelte de mână, investiţia a fost undeva pe la 1.000 de euro. Au urmat apoi şi alte investiţii de 3.000-4.000 de euro, în mobilier special şi utilaje, care să mă ajute să îmi uşurez munca”, a spus Rada Ureche.

Antreprenoarea a început să realizeze bijuterii sub brandul Jamais în anul 2014, după ce a urmat cursurile unei şcoli de bijuterii contemporane. Antre­pre­noarea a renunţat la jobul de jurist pentru a crea bijuterii.

 

A renunţat la jobul de jurist pentru bijuterii

”Pasiunea o aveam încă din facultate, însă nu mă gândisem să fac din această pasiune şi un mod de viaţă. În 2013, la îndemnul designerului vesti­men­tar Arina Varga, am creat o co­lec­ţie specială de accesorii pen­tru noua ei colecţie şi aşa a început totul. Mi-am dat seama că îmi place să creez bijuterie, aşa că la finele lui 2013 şi începutul lui 2014 am urmat primele cursuri de bijuterie contemporană. Am renunţat la jobul pe care îl aveam ca jurist şi m-am axat pe bijuterie”, a mai spus Ureche.

Anul trecut media vânzărilor lunare a fost de 1.000 euro, iar în prima jumăta­te a anului acesta antreprenoarea a avut vânzări în creştere cu 50% faţă de anul anterior. Preţul mediu al unei bijuterii este de 300-350 de lei, dar unele piese pot ajunge şi la peste 1.000 de lei. Cele mai cumpărate produse din cadrul colecţiilor unicat sunt cerceii, iar în cazul produselor la comandă, cele mai solicitate sunt inelele.

95% din bijuteriile create sunt din argint

”Din piesele create în cadrul unei colecţii cel mai bine se vând cerceii, ceea e şi de înţeles, pentru că în cazul unui produs unicat şi care nu mai poate fi modificat, este dificil să nimeresc marimea unei persoane la inel. În schimb, în cazul produselor realizate la comandă, majoritatea sunt inele”, a precizat antreprenoarea din Arad.

În general bijuteriile sunt realizate din argint, dar şi din alamă sau aur. În ceea ce priveşte timpul de realizare al unui astfel de produs, acesta poate varia de la câteva ore până la câteva zile. Aproximativ 95% din bijuteriile create sunt din argint.

”Din când în când mai lucrez cu alamă şi aur. Am avut piese la care am lucrat două ore, iar la altele câteva zile. Depinde de complexitatea produsului şi nu de puţine ori chiar de starea de spirit. Sunt zile în care oricât m-aş chinui, nu vrea nimic să se lege”, a afirmat Rada Ureche.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments