-1.3 C
Cluj-Napoca
joi, februarie 22, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALFabrica de baterii auto Rombat din Bistriţa a făcut anul trecut profit...

Fabrica de baterii auto Rombat din Bistriţa a făcut anul trecut profit de 5 mil. euro

Producătorul de acumulatori auto Rombat din Bistriţa a realizat anul trecut o cifră de afaceri 350,4 mil. lei (circa 78 mil. euro), mai mult cu 13% faţă de anul anterior, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor. Compania şi-a triplat anul trecut profitul net, la peste 22 mil. lei (5 mil. euro).

Compania Rombat este acreditată ca furnizor regional în panelul Renault şi este furnizor unic pentru Dacia din anul 1996, furnizor pentru PSA Peugeot Slovacia din anul 2008, iar din 2011 pentru fabrica Renault Nissan din Sankt Petersburg, Rusia. Reţeaua de service a companiei cuprinde peste 100 de repre­zentanţe în toată ţara, iar zonele de distri­buţie includ ţări precum Franţa, Italia, Ger­ma­nia, Portugalia, Belgia, Bulgaria, Re­pu­blica Moldova, Grecia, Croaţia, Un­garia, Rusia, Ucraina şi Finlanda, con­form infor­maţiilor existente pe site-ul companiei.

Printre proiectele dezvoltate de fabrica Rombat din Bistriţa se numără cele pentru bateriile Start/Stop (sistemul opreşte motorul atunci când maşina staţionează şi-l porneşte automat când şoferul ridică piciorul de pe ambreiaj sau de pe frână, la modelele cu transmisie automată).

Rombat a realizat în urmă cu doi ani un program de investiţii pentru modernizarea atelierului de formare a bateriilor auto din cadrul fabricii de la Bistriţa, un proiect de 5 mil. euro, finanţat atât din fonduri europene, cât şi din fondurile proprii ale companiei. Cea mai importantă investiţie a Rombat, de 17 mil. euro, a fost finalizată în 2013, şi a presupus construcţia unei fabrici de acumulatori pentru maşinile cu tehnologia Start/Stop.

Rombat a fost preluată de grupului sud-african Metair Investment Limited pentru 43 mil. euro

Acţionarul majoritar al Rombat este compania olandeză Metair International Holdings Cooperatief U.A., parte a grupului sud-african Metair Investment Limited, care controlează 99,4% din acţiunile firmei bistriţene. Tranzacţia, care a avut loc în 2012, s-a ridicat la aproape 43 mil. euro, fiind una dintre cele mai mari ânregistrate vreodată ân sectorul automotive din România.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments