23.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEAL15.000 de turişti au vizitat anul trecut Cramele Recaş

15.000 de turişti au vizitat anul trecut Cramele Recaş

Producătorul de vin Cramele Recaş, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de profil, a avut anul trecut aproximativ 15.000 de vizitatori la cramă, cifrele crescând constant an de an. Prin comparaţie, în 2003 erau doar 300 de vizitatori.

Evoluţia pozitivă se remarcă nu doar la nivelul unui producător, ci la nivelul întregii pieţe, în contextul în care turismul enologic începe să prindă atât în rândul românilor, cât şi în rândul străinilor care după ce au vizitat Toscana sau Bordeaux se uită şi către alte zone.

”Oaspeţii noştri sunt, în general, oameni de afaceri, invitaţii unor congrese internaţionale desfăşurate în mediul academic timişorean, par­te a unor delegaţii sau invi­taţi ai firmelor multinaţio­nale care activează în zona Bana­tului”, a spus Marius Pasca, director cramă turistică în cadrul Cramele Recaş.

Pe lista de vizitatori se mai află şi persoane care ajung la cramă prin agenţii de turism naţionale şi internaţionale. Aceştia sunt cazaţi în Timişoara şi vin doar în vizită la Cramele Recaş. Jumătate din numărul de turişti care merg în vizită la Cramele Recaş vin din străinătate, respectiv din SUA, Australia, Africa de Sud, Argentina, Germania, Spania, Rusia, Norvegia, Austria sau Canada.

”Toate activităţile organizate la noi sunt legate de vie şi vin. Se pot face vizite în plantaţia viticolă, în complexul de vinificaţie, se pot organiza degustări de vinuri ce pot fi însoţite de preparate tradiţionale sau din gastronomia internaţională. În cadrul acestor vizite se pot organiza programe artistice cu muzică şi dansuri populare”, a precizat Pasca.

Recaş deţine în proprietate 1.100 de hectare de viţă de vie

Cramele Recaş este unul dintre cei mai mari producători locali de vinuri, compania deţinând în proprietate 1.100 de hectare de viţă de vie în judeţele Timiş şi Arad. Compania este operată prin mai multe firme, cea mai mare cu afaceri de 78 mil. lei anul trecut, în creştere cu circa 24%. Producătorul de vin este controlat de mai mulţi antreprenori locali, Philip şi Elvira Cox, Gabriel Iova, Ioan Georgiu.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments