BrainyAnt a convins juriul Techsylvania cu soluţia lor de testare online a roboţilor educaţionali şi urmează să plece în Sillicon Valley, unde vor avea şansa de a interacţiona cu investitori de top. 17 startup-uri din 7 ţări au fost selectate pentru a prezenta în faţa unui juriu format din reprezentanţii câtorva dintre cele mai importante fonduri de investiţii din Europa în cadrul Startup Avalanche, competiţie organizată de Techsylvania în parteneriat cu Risky Business, fond de accelerare clujean.
Atât BrainyAnt cât şi cel de-al doilea startup clasat, ChatX, un chatbot destinat pieţei de e-commerce, vor avea şansa de a-şi prezenta produsul în faţa Passion Capital şi Atomico, două dintre cele mai importante fonduri de investiţii din Europa.
BrainyAnt (www.brainyant.eu) este fondat de către Alexandru But, Andrei Brumboiu şi Dorin Creţu, trei tineri clujeni. BarinyAnt oferă utilizatorilor posibilitatea de a dirija şi de a coda roboţei educaţionali sau recreaţionali online, urmărindu-i în timp real. Chiar şi copii de 6 ani pot comanda roboţeii folosind un cod prietenos, conceput special pentru ei.
Echipa BrainyAnt a lucrat intens la produsul lor în programul de accelerare Risky Business, program care le-a dat şansa să-şi transforme rapid ideea în produs şi să o lanseze pe piaţă printr-un prim parteneriat cu Quickmobile, unul dintre principalele magazine smart tech româneşti care comercializează astfel de roboţi. Prin BrainyAnt, primii roboţi de pe Quickmobile pot fi deja testaţi înainte de a fi cumpăraţi.
Juriul a inclus investitori de top la nivel european în startup-uri early stage, precum Ştefan Glaenzer, fondatorul Passion Capital, sau Alexis Bonte – Atomico. Premiul a fost oferit de AROBS, partener Techsylvania 2017 şi constă în susţinerea echipei câştigătoare pe parcursul delegaţiei în Silicon Valley, acoperind toate costurile acesteia. Echipa BrainyAnt va lua curând contact cu investitori de top în startup-uri de tehnologie.
Competiția Startup Avalanche este organizată de Techsylvania în parteneriat cu Risky Business, primul fond de accelerare din România. Techsylvania este un eveniment destinat tuturor pasionaților din lumea IT, tehnologiei și a business-ului, creat în urmă cu patru ani de către Oana Petruș și Vlad Ciurca.
Peste 1.300 de participanți la Techsylvania 2017
Scopul acestui eveniment este de a deveni un liant între comunitățile locale și cele mai noi tehnologii și tendințe, dar și de a crea oportunități de networking cu cei mai influenți oameni din industria IT. Numărul participanților la eveniment se mărește anual, la ultima ediție fiind prezenți peste 1,300 de participanți, dovedind astfel că este unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie din România și din Europa de Est.
Risky Business este un fond de accelerare privat, pornit la Cluj la inceputul lui 2017, ce reuneşte peste 30 dintre cei mai proeminenţi antreprenori şi investitori din Transilvania. Risky Business este primul program de accelerare din România care investeşte în startup-urile selectate.