1.7 C
Cluj-Napoca
joi, februarie 22, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALNokia extinde cu 73 mil. euro centrul de cercetare şi dezvoltare din...

Nokia extinde cu 73 mil. euro centrul de cercetare şi dezvoltare din Timişoara

Compania Nokia va investi peste 73 de milioane de euro în extinderea campusului din Timişoara, cel mai mare centru de cercetare şi dezvoltare din industria de telecomunicaţii din România. În urma extinderii, noul Nokia Campus din Timişoara va avea o suprafaţă de 27.000 de metri pătraţi.

În prezent, în Nokia Campus lucrează peste 1.300 de persoane: 600 de ingineri din departamentul de R&D, inaugurat marţi, şi peste 700 de specialişti din centrul global de operare de reţele, deschis în prima etapă de relocare a echipei din Timişoara, în decembrie 2015. Etapa finală de relocare a echipei în Nokia Campus va fi finalizată în prima jumătate a anului 2018.

”Campusul Nokia din Timişoara găzduieşte cel mai mare centru de cercetare şi dezvoltare (R&D) din industria de telecomunicaţii din România, precum şi unul dintre cele mai mari centre de operare de reţele multi-vendor şi cu tehnologii multiple, care oferă servicii cu valoare adăugată 24 de ore şi 7 zile pe săptămână, în şapte limbi, deservind clienţi cheie din ţări precum Franţa, Germania, Olanda, Belgia, Marea Britanie, SUA şi multe altele. În plus, este un centru de excelenţă pentru servicii de proiectare, optimizare, implementare şi întreţinere a reţelelor cu tehnologii multiple, oferind servicii end-to-end în România şi la nivel global, precum şi aplicaţii, în mod particular sisteme de mentenanţă operaţională (OSS), IoT şi customer experience”, se arată în comunicatul de presă al Nokia.

În prezent, Nokia are 1.600 de angajaţi în România şi va deschide în total 300 de poziţii noi până la finalul anului, dintre care 100 în echipele de R&D şi 200 în echipa de servicii. Centrul de la Timişoara dezvoltă tehnologii broadband wireless care sunt aplicate în domenii precum Internet of Things, big data şi noile tehnologii de comunicaţii mobile.

Dezvoltă tehnologiile 5G, GFast, IoT, IP

”În cei 25 de ani de prezenţă şi inovare în România, am fost o companie cheie în dezvoltarea telecomunicaţiilor pe plan local şi la nivel regional. Am construit una dintre cele mai experimentate echipe din industrie şi am dezvoltat colaborări de durată cu mediul academic şi cu alţi actori esenţiali pe plan local. Suntem mândri de istoricul nostru şi cu atât mai nerăbdători pentru viitor: tehnologiile pe care le dezvoltăm, precum 5G, GFast, IoT, IP, cloud, vor continua să transforme fără precedent modul în care lumea se va conecta”, a declarat Raoul Ros, directorul general al Nokia România.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments