16.7 C
Cluj-Napoca
duminică, iunie 16, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALLa Timişoara se construieşte cea mai înaltă clădire din România

La Timişoara se construieşte cea mai înaltă clădire din România

Dezvoltatorul Iulius, controlat de omul de afaceri Iulian Dascălu, a demarat lucrările la o nouă clădire de birouri clasa A, care face parte din ansamblul Openville, cea mai mare dezvoltare cu destinaţie mixtă din vestul ţării. Imobilul are prevăzute 14 etaje, iar lucrările vor fi finalizate într-un an.

Clădirea este cea de-a treia dezvoltată sub brandul United Business Center (UBC) din totalul de şapte prevăzute în proiect. Componenta de birouri a ansamblului Openville va avea o suprafaţă totală de peste 130.000 de metri pătraţi şi va deveni un pol regional de business.

”Clădirea UBC 3 va avea aproximativ 18.000 de metri pătraţi, 14 etaje şi va fi certificată LEED, urmând să beneficieze de implementarea unor politici sustenabile de operare, cu scopul de a creşte eficienţa costurilor la utilităţi şi confortul chiriaşilor. Pe baza experienţei dezvoltării celorlalte două imobile office din Openville, termenul estimat de livrare pe piaţă pentru UBC 3 este de aproximativ 12 luni”, au transmis oficialii Iulius Mall Timişoara.

În prezent, se lucrează la consolidarea terenului pe care se va înălţa clădirea de birouri. În paralel, în Openville continuă lucrările de construcţie la clădirea UBC 1, de 13.000 de metri pătraţi, care va fi finalizată în vară, precum şi la parcarea supraetajată cu peste 900 de locuri, care va deveni funcţională în toamnă. În perioada următoare, alte două noi imobile de birouri vor intra în construcţie.

În luna ianuarie 2017, compania Iulius a inaugurat prima clădire de birouri, de 18.000 de metri pătraţi, care a fost închiriată integral de companii din IT şi automotive. În ceea ce priveşte UBC 3, clădirea va fi construită în apropierea parcului de 55.000 de metri pătraţi, care va fi amenajat de compania Iulius. Imobilul va beneficia de două intrări principale: de la nivel pietonal şi de la nivelul parcului suspendat, care va fi creat deasupra parcării subterane a ansamblului.

Clădirea are prevăzute 14 etaje şi un nivel tehnic, iar demisolul şi parterul vor fi rezervate spaţiilor de retail. Suprafeţele pe fiecare nivel vor ajunge până la 2.000 de metri pătraţi, iar faţada va fi integral din sticlă, cu un aport sporit de lumină naturală.

Parc suspendat de peste 55.000 de metri pătraţi

”Openville Timişoara reprezintă al doilea ansamblu mixt din portofoliul Iulius, după Palas Iaşi. Openville este conceput ca un centru urban care include toate elementele necesare unui stil de viaţă activ, concentrate în acelaşi loc, permiţând economisirea de timp”, se arată în comunicatul companiei Iulius. În cadrul ansamblului Openville va fi realizat şi cel mai mare parc suspendat din România, de peste 55.000 de metri pătraţi, un patinoar în aer liber, precum şi peste 4.000 de locuri în parcări subterane şi supraetajate.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments