10.7 C
Cluj-Napoca
duminică, iunie 16, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALBlue Air reia cursele regulate sezoniere de la Cluj-Napoca spre Constanţa

Blue Air reia cursele regulate sezoniere de la Cluj-Napoca spre Constanţa

Compania românească Blue Air va relua zborurile regulate sezoniere din Cluj-Napoca spre Constanța, noua destinație disponibilă de pe aeroportul din Cluj avâ­nd 2 frecvențe pe săptămână, în zilele de joi și duminică. Zborurile sunt operate cu aeronave de tip Boeing 737, seria 500, având o capacitate de 126 de locuri.

La doar o oră de zbor, ruta care conectează Clujul de Constanța, facilitează călătoriile spre litoralul Mării Negre, atât pentru clujeni, cât și pentru pasagerii din întreaga Transilvanie. De asemenea, noul zbor va servi dezvoltării relațiilor turistice și economice dintre cele 2 județe.

Zborul intern ce conectează Cluj-Napoca de Constanța reprezintă cea de-a 4-a rută internă a operatorului aerian Blue Air de pe Aeroportul internațional Cluj, după București-Otopeni, Iași și Timișoara. Zborurile către cea mai așteptată destinație, respectiv Constanța, sunt disponibile în perioada 15.06-28.09.2017.

De pe Aeroportul internațional Avram Iancu Cluj, compania aeriană Blue Air oferă zboruri spre 9 destinații, interne și internaționale, precum București-Otopeni, Iași, Timișoara, Londra-Luton, Liverpool, Dublin, Birmingham, Larnaca, Nisa și Hamburg, iar începând din 15 iunie 2017 și spre Constanța.

Blue Air a urcat anul trecut pe locul doi în topul celor mai mari operatori aerieni în funcţie de numărul de pasageri transportaţi. Compania a înregistrat anul trecut aproape 3,6 milioane de pasageri, în creştere cu 165% faţă de anul precedent.

Compania estimează 5 milioane de pasageri pe toate rutele

În 2016 Blue Air a lansat 30 de rute noi şi a înregistrat peste 13.000 de zboruri, aproape dublu faţă de 2015. Compania are o flotă de 24 de aeronave, iar anul acesta flota Blue Air va creşte la 30 de aeronave, conform datelor furnizate de companie. Pentru anul acesta, compania aeriană estimează un număr de 5 milioane de pasageri pe toate rutele, dintre care 3,75 de milioane de pasageri doar pe rutele din şi spre România (inclusiv cele interne).

Anul trecut, compania aeriană a avut afaceri de 300 de milioane de euro, iar pentru acest an Blue Air şi-a bugetat un rulaj de 400 de milioane de euro, conform informaţiilor existente. Transportatorul aerian este controlat din 2013 de Teodor Cristian Rada, Marius Puiu, Tudor Constantinescu şi Luciana Păunescu, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments