11.7 C
Cluj-Napoca
joi, octombrie 5, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALStudiu: Salariul unui programator cu un nivel mediu de experienţă porneşte de...

Studiu: Salariul unui programator cu un nivel mediu de experienţă porneşte de la 1.400 de euro pe lună

Salariul unui programator cu un nivel mediu de experienţă por­neş­te în prezent de la 1.400 de euro net pe lună, potrivit unei analize realizate de compania EXE Software, specializată în dezvoltare software. 

Mediul de lucru plăcut, poziţia stabilă a companiei în industrie, localizarea sediului companiei sau flexibilitatea la job sunt doar câteva lucruri pe care pun accent IT-iştii atunci când sunt puşi în faţa deciziei de a rămâne la un job sau a accepta o altă ofertă din piaţă.

”În urma unui studiu intern am putut constata că niciunul dintre angajaţi nu a menţionat salariul ca fiind unul dintre principalele motive pentru care şi-ar dori să se alăture echipei. Totuşi, salariul rămâne un aspect important pentru ei, având în vedere pragurile financiare ridicate dictate de in­dustrie”, a spus Adriana Ababei, HR mana­ger în cadrul companiei EXE Software.

Alte aspecte urmărite de angajaţii din domeniul IT sunt oportunităţile de dez­voltare a carierei, respectul managerilor faţă de angajaţi, proiectele în care sunt implicaţi sau chiar profesionalismul persoanelor care îi recrutează.

”Candidaţii se aşteaptă să fie trataţi în mod echitabil, cu respect, pe întreg parcursul procesului de selecţie. Ei doresc să adoptăm canalul lor de comunicare preferat, ma­jo­ritatea preferă comunicarea prin e-mail”, a mai spus Ababei.

Recrutarea candidaţilor bine pregătiţi din domeniul IT a devenit o provocare pentru jucătorii din piaţă, având în vedere că numărul celor care îşi caută în mod activ un job este foarte mic, potrivit reprezentantei companiei. Peste 30% din recrutările realizate de firmă anul trecut  au fost prin intermediul reţelei de socializare Linkedin, în vreme ce 20% au provenit din recomandările angajaţilor interni. Restul situaţiilor au provenit din selecţia candidaţilor de pe site-uri de recrutare sau promovări interne.

”Având în vedere că 20% din angajări provin din recomandările angajaţilor, anul acesta avem în plan implementarea unui sistem de bonusare bazat pe recomandări din partea angajaţilor curenţi”, spune Adriana Ababei.

Bonus de 1.300 de euro pentru angajaţii care reuşesc să recomande prieteni sau cunoştinţe

Deficitul mare de personal de pe piaţa muncii şi nevoia companiilor de noi angajaţi au impulsionat angajatori şi din alte domenii să transforme propriii angajaţi într-un fel de head-hunteri. Printre angajatorii care oferă bonusuri angajaţilor care reuşesc să recomande prieteni sau cunoştinţe sunt firmele de audit şi consultanţă fiscală KPMG şi E&Y. Reprezentanţii KPMG afir­mau recent că sumele cu care re­com­pensează pot să ajungă şi la 1.300 de euro.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments