web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Lufthansa va lansa din octombrie o noua ruta din Cluj-Napoca spre Frankfurt

Lufthansa va lansa din octombrie o noua ruta din Cluj-Napoca spre Frankfurt

Compania aeriana Lufthansa va opera incepand din luna octombrie o noua ruta, zilnica, din Cluj-Napoca catre Frankfurt. Aeroportul Frankfurt-Main, este al 4-lea cel mai important hub aerian al Europei, la nivelul anului 2016, cu un trafic anual de aproximativ 61 de milioane de pasageri, conform statisticilor ACI Europa.

”Introducerea noii rute aeriene spre Frankfurt-Main vine ca raspuns a cresterii numarului de pasageri ce au calatorit cu aeronavele Lufthansa, pornind de pe Aeroportul International Cluj. Programul zborurilor spre Frankfurt-Main este creat sa asigure conexiuni rapide spre destinatii din America de Nord, Asia precum si spre Scandinavia sau Europa de Vest”, se arata intr-un comunicat al aeroportului din Cluj-Napoca.

Aeroportul International ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca, aflat în subordinea Consiliului Judetean Cluj, a fost tranzitat în primul trimestru din acest an de 516.953 de pasageri, în crestere cu 60% fata de aceeasi pe­rioada a anului trecut. Pentru 2017, oficialii aeroportului din Cluj esti­meaza un trafic cuprins între 2,7 si 3 mi­lioane de pasageri. Reprezentantii aeroportului din Cluj au anuntat ca în acest an vor fi ope­rate sapte noi destinatii, ajun­gandu-se la un total de 47 de zboruri regulate spre 21 de tari din Europa si Orientul Mijlociu.

Aeroportul din Cluj a fost tranzitat anul trecut de 1,9 milioane de pasageri

Aeroportul din Cluj a înregistrat anul trecut un record de trafic aerian, de aproape 1,9 milioane de pasageri, in crestere cu 25% fata de 2015, fiind al doilea cel mai mare aeroport din tara,  dupa aeroportul International ”Henri Coanda” Bucuresti, din punct de vedere al pasagerilor transportati. Aeroportul clujean a luat mai multe masuri pentru gestionarea unui numar atat de mare de pasageri, printre care reconfigurarea partii de plecari externe, înfiintarea a doua noi porti de îmbarcare la etaj si construirea, în acest an, a trei locuri noi de parcare aeronave.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW