web analytics
Sunteți aici

Compania care vinde smartphone-uri şi gadgeturi sub brandul Allview s-a apropiat de 70 mil. euro anul trecut

Compania Visual Fan din Braşov, care comercializează smartphone-uri şi gadgeturi sub brandul Allview, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 306 mil. lei (68,2 mil. euro), în creştere cu 12% faţă de anul anterior. Profitul net al companiei controlate de antreprenorul Lucian Peticilă a crescut cu 109%, la 34,6 mil. lei (7,7 mil. euro), arată datele disponibile la Ministerul Finanţelor Publice.

Allview se află într-o competiţie dură cu compania chineză Huawei pentru locul doi pe piaţa de smartphone-uri din Romania, cele două companii ocupand alternativ în ultimul an această poziţie după numărul de terminale vandute. Piaţa locală de smartphone-uri, estimată anul trecut la 4,2 milioane de unităţi, este dominată autoritar de Samsung.

Anul acesta smartphone-urile vor reprezenta principala preocupare pentru Allview, însă o altă direcţie strategică o reprezintă şi dezvoltarea de software, compania implicandu-se în premieră şi într-o companie locală de software. Compania Visual Fan a vandut anul trecut 1,5 milioane de echipamente (telefoane, tablete etc.) şi a înregistrat o cifră de afaceri de 310 mil. lei, în creştere cu peste 10% faţă de anul anterior.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW