web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Compania de Transport Public Cluj-Napoca plăteşte 11 mil. euro pe 50 de autobuze Mercedes-Benz

Compania de Transport Public Cluj-Napoca plăteşte 11 mil. euro pe 50 de autobuze Mercedes-Benz

Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca a încheiat un contract în valoare de aproximativ 11 milioane de euro cu producătorul Mercedes-Benz pentru livrarea a 50 de autobuze. Jumătate dintre autobuze vor sosi până la sfârşitul lunii decembrie 2017, iar restul în luna ianuarie 2018.

”Licitaţia organizată de Compania de Transport Public Cluj-Napoca a fost câştigată de Mercedes, care va livra 50 de autobuze noi, de ultima generaţie, cu o lungime de 12 metri, 86 de locuri pe scaune şi 71 în picioare. Autobuzele au podea joasă, computer de bord, camere video interior şi exterior, trapă pentru persoane cu dizabilităţi, motor Euro 6, care are cel mai redus grad de poluare, consumul de carburant fiind unul bun”, a spus Liviu Neag, directorul Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca.

La licitaţie au participat Mercedes-Benz, Solaris şi BMC

Preţul unui autobuz se ridică la 219.500 de euro, acestea urmând să intre pe toate liniile din oraş. La licitaţia organizată de CTP au mai participat, pe lângă Mercedes, un producător de autobuze din Polonia, Solaris, şi unul din Turcia, BMC. Plata celor 50 de autobuze este asigurată dintr-un împrumut bancar luat de CTP în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca. CTP Cluj-Napoca mai are în derulare o altă licitaţie pentru 15 autobuze articulate. Parcul auto al companiei clujene are, în prezent, 243 de autobuze, 98 de troleibuze, 29 de tramvaie şi 10 microbuze.

Sursa: Mediafax

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW