web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Michelin investeşte 33 mil. euro în fabrica de la Zalău pentru producţia unor noi modele de anvelope

Michelin investeşte 33 mil. euro în fabrica de la Zalău pentru producţia unor noi modele de anvelope

Grupul francez Michelin investeşte 33 mil. euro în uzina de la Zalău pentru producţia unor noi modele de anvelope pentru segmentul de piaţă intermediar, inclusiv marca Tigar. Michelin Zalău Anvelope va deveni astfel singura fabrică Michelin din Europa care va produce noile modele pentru nivelul inferior al segmentului intermediar, cu 100 de noi locuri de muncă create până în anul 2021.

”Acest nou proiect strategic al fabricii Michelin Zalău Anvelope marchează perfect cei 40 de ani de dezvoltare constantă. Fabrica este acum pregătită să facă faţă noilor provocări prin instalarea de utilaje moderne, lansarea de noi mărci şi implementarea unui nou model de afaceri care leagă fabrica direct de client”, a declarat Sean Parry, directorul platformei industriale Michelin Zalău.

Fabrica de anvelope Michelin din Zalău este o unitate impor­tantă pentru grup şi pro­duce apro­xi­mativ 130 de mo­dele de an­velope de­s­tinate pie­ţelor din Europa, Africa, Asia şi Ame­rica, misi­unea fabricii fiind de a pro­duce anvelope pen­­tru camioane cu o mare cerere pe pia­ţă, conform com­paniei. Uzina Michelin de la Zalău produce amestecuri de cauciuc şi alte produse semi­finite, anvelope de camion pentru nivelurile inferior şi superior al segmentului de piaţă intermediar, sub mărcile BFGoodrich, Taurus, Kormoran, Riken, Tigar şi Orium, dar şi anvelope pentru activităţile de inginerie civilă, şantier, minerit, agricultură, metrou şi alte tipuri de anvelope pentru activităţi specifice.

Michelin a anunţat la finalul lunii martie a acestui an o altă investiţie importantă, de 60 de milioane de euro, în uzina sa de cord metalic din Zalău, Michelin Zalău Cord, în vederea creşterii, până în anul 2019, cu 50% a capacităţii de producţie. În cadrul acestui proiect de investiţii vor fi create alte 140 de noi locuri de muncă, iar producţia va creşte pentru a ajunge la 60.000 de tone de cord metalic pe an.

Compania Michelin România este prezentă pe piaţa locală prin fabricile de anvelope de la Floreşti (Prahova) şi Zalău (Sălaj), unde francezii mai deţin şi o unitate de producţie de cabluri metalice pentru alte fabrici de anvelope Michelin din întreaga lume. Michelin Floreşti produce anvelope pentru autoturisme, iar Michelin Zalău fabrică anvelope pentru camioane şi utilaje industriale, în prezent grupul francez ajungând la aproximativ 3.300 de angajaţi în România. La uzina Michelin din Zalău lucrează în prezent 1.130 de angajaţi.

Investiţii de peste 400 de milioane de euro în România

Grupul Michelin şi-a început activitatea în România în august 2001, investind peste 400 de milioane de euro de-a lungul anilor pentru modernizarea uzinelor. Francezii deţin în România trei uzine, două la Zalău şi una la Floreşti, o reţea comercială şi un centru de excelenţă şi servicii partajate, care oferă servicii de suport pentru diferite entităţi Michelin din Europa. De asemenea, activităţile comerciale ale grupului pentru Europa Centralş şi de Sud sunt coordonate de la Bucureşti, pentru 12 ţări.

Compania Michelin România a avut anul trecut o cifră de afaceri de 2,16 mld. lei (480,8 mil. euro), un profit net de 103,7 mil. lei (23 mil. euro) şi un număr mediu de 3.022 de angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor Publice. Cu sediul în Clermont-Ferrand, Franţa, Michelin este prezentă în 170 de ţări, are 111.700 de angajaţi şi operează în 68 de unităţi de producţie, care au produs împreună 184 de milioane de anvelope în 2015.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW