10.7 C
Cluj-Napoca
vineri, februarie 23, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALClujenii de la Brinel au ajuns anul trecut la afaceri de 27...

Clujenii de la Brinel au ajuns anul trecut la afaceri de 27 mil. euro din soluţii şi servicii IT

Furnizorul de soluţii şi servicii IT Net Brinel, controlat de antreprenorul Marcel Borodi din Cluj-Napoca, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 122 mil. lei (aproximativ 27 mil. euro), mai mult cu 14% faţă de anul anterior. Pentru anul în curs, compania estimează afaceri în creştere cu 10-15% faţă de anul 2016, până la aproximativ 140 mil. lei (în jur de 30 mil. euro), pe ba­za parteneriatelor realizate. 

”Ultimii cinci ani nu au fost uşori şi nici plini de investiţii în IT, însă noi ne-am dublat cifra de afaceri în această perioadă de timp. Dacă 2015 a fost cu ceva peste 2008, precedentul an de vârf pentru compania noastră, ne bucurăm că în 2016 s-a păstrat trendul crescător şi am realizat afaceri de 122 de milioane de lei. Pe parcursul anului, optimismul şi nedumerirea s-au succedat trimestru după trimestru, dar pe final, execuţia planurilor a fost peste aşteptări”, a spus Marcel Borodi, CEO Brinel.

Brinel es­te integrator de sisteme informatice, iar pe anumite segmente solution provider, având ca parteneri companiile Mi­crosoft, HP Inc, Cisco, Hewlett Packard Enterprise, EMC-Dell, Leno­vo, Oracle, Veeam, Salesforce, Bitde­fen­der, Vmware, Veritas, Kofax sau Netwrix, potrivit informaţiilor de pe site-ul Brinel.

”Chiar dacă începutul acestui an nu a demarat în trombă, avem motive serioase să credem că vom atinge tinţa de afaceri propusă pentru 2017. Am investit în parteneriate şi practic la toţi producătorii care contează la nivel mondial avem o uşă deschisă şi, mai important, avem competenţele certi­fi­cate necesare. Ca exemplu, la Microsoft, avem cel mai larg portofoliu de certificări din România, majoritatea la nivel Gold, la HP Enterprise suntem la nivel Platinium, la fel şi la HP Inc. suntem Gold la Dell-EMC şi la Oracle şi avem o bună evoluţie la Cisco”, a precizat şeful Brinel.

Borodi a mai spus că opţiunea politică a guvernelor din ultimii 3-4 ani nu a mers prioritar spre investiţii, iar fără investiţii în IT, fără o minimă transformare digitală, nu vom putea evolua rapid ca ţară.

”Între lipsa aparentă a banilor şi nevoia de a optimiza şi de a evolua, IT-ul trebuie să-şi găsească locul şi cu siguranţă nu va putea fi redus total. Ne aşteptăm să se finalizeze procedurile premergătoare, astfel încât fondurile europene să-şi facă din nou simţită prezenţa în finanţarea proiectelor de modernizare private sau publice. Dorinţa şi nevoile sunt prea mari ca să se mai piardă încă un an”, a afirmat Marcel Borodi.

Compania are în prezent 126 de angajaţi, însă cumulat cu celelate entităţi teritoriale sau de servicii suport, personalul Brinel ajunge la 160 de oameni. Net Brinel intenţionează să crească numărul de angajaţi până la finalul anului, având disponibile joburi de key account manager, business consultant, project manager, dezvoltatori în tehnologia .net, arhitect soluţii soft, Solution Sales, Senior Hw engineer Oracle, Cisco CCIE, IT security expert.

”Vom spori investiţiile în pregătirea şi dotarea specialiştilor noştri, iar direcţiile de dezvoltare privesc soluţiile de business, unde avem un număr tot mai mare de antreprenori care consideră acest tip de investiţii critice. Ar mai fi soluţiile de securitate, în condiţiile în care atacurile cibernetice frecvente şi riscurile tot mai mari pentru business ne-au generat o creştere constantă a serviciilor de consultanţă”, a precizat Borodi.

Şeful Brinel este de părere că infrastructura critică, în special cea din centrele de date, a intrat în faza în care trebuie înlocuită, fiindcă după mai mult de şapte ani de la declanşarea crizei, nicio organizaţie care ţine pasul cu piaţa nu mai poate sta pe dotarea din 2008/2009.

”Cloud-ul creşte desigur, dar nu numai cel public, ci şi cel privat şi cel hibrid. În multe situaţii clienţii noştri aleg să utilizeze tehnologiile de cloud computing, dar încă preferă zona de confort a celui privat, cu investiţii proprii. Reducerea investiţiilor publice duce şi mai mult piaţa în sectorul privat. Sunt beneficiari pretenţioşi, dar ştiu ce vor şi au un interes real ca proiectul lor să reuşească cât mai bine”, afirmă proprietarul Brinel.

Sediul central Brinel este în Cluj-Napoca, însă compania deţine birouri şi în Bucureşti, Oradea şi Sibiu. Anul trecut, investiţiile companiei au fost focalizate pe Capitală, unde echiparea noului sediu şi dezvoltarea echipelor de angajaţi au absorbit investiţii de 1,6 mil. euro. Pentru anul în curs, compania va aloca 1-1,5 mil. euro pentru investiţii în dezvoltarea echipelor din Transilvania şi Bucureşti, a unor noi linii de activitate şi chiar achiziţii de firme, dacă vor există ”oportunităţi compatibile şi adecvate”.

Speranţa jucătorilor din IT este că piaţa va creşte

”Speranţa jucătorilor din IT este că piaţa va creşte, dar apar săptămânal amânări de proiecte din cauza neasumării unor decizii şi a incertitudinii. Dacă actorii economici şi administrativi ar fi conştienţi că sunt mereu într-o competiţie acerbă cu restul lumii, ar fi mai pragmatici şi mai rapizi în adoptarea soluţiilor care să le consolideze activitatea, să-i facă eficienţi şi agili. Cu un optimism moderat, credem că tot mai multă lume va realiza importanţa transformării digitale, iar cine nu va sesiza la timp această tendinţă va ieşi din piaţă”, a spus Marcel Borodi.

Brinel şi-a inceput activitatea în anul 1991, în Cluj-Napoca, fiind în prezent unul din principalii furnizori români de soluţii informatice de top, prin integrarea de software, hardware şi comunicaţii. Compania este controlată de antreprenorul clujean Marcel Borodi.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments