10.7 C
Cluj-Napoca
duminică, iunie 16, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALGermanii de la Bosch au ajuns la afaceri de 332 de milioane...

Germanii de la Bosch au ajuns la afaceri de 332 de milioane de euro în România

Grupul german Bosch, cu activităţi în industria auto, tehnologia industrială și bunuri de larg consum, a încheiat anul fiscal 2016 cu o cifră de afaceri de aproximativ 1,5 miliarde de lei (332 milioane de euro) în vânzări consolidate în România, înregistrând o creştere de 22% faţă de anul anterior.

”Ne aşteptăm ca vânzările noastre să continue să crească, deoarece cautăm în permanenţă noi domenii de expansiune în toate sectoarele de activitate. Bosch numără în prezent aproximativ 4.800 de angajaţi în România – o creştere cu peste 50% faţă de anul trecut, în acord cu dezvoltarea pozitivă a afacerii în ţară. Se preconizează o creştere a numărului de angajati în 2017, mai ales pentru locaţiile din Blaj, Cluj şi Timişoara”, au spus oficialii Bosch.

Bosch a investit aproximativ 282 milioane de lei (63 milioane de euro) în 2016, în special pentru continuarea dezvoltării locaţiilor de producţie pentru Soluţii de mobilitate şi a activităţilor de cercetare şi dezvoltare. La fabrica de componente auto electronice din Jucu, Bosch produce, printre altele, unităţi electronice de control pentru asistenţă la condus şi unităţi electronice pentru siguranţă, care oferă siguranţă în trafic şi creşte confortul condusului.

Pentru a răspunde cererii tot mai mari de dezvoltare profesională a angajaţilor talentaţi, Bosch construieşte la fabrica din Jucu un centru multifuncţional. Acesta va fi dedicat în special formării elevilor în cadrul sistemului de învăţământ dual, dar şi dezvoltării continue a angajaţilor Bosch. Unitatea de producţie din Blaj şi-a mărit capacitatea de producţie în 2016 în sectorul Soluţii de mobilitate pentru senzori şi componentele electronice pentru grupul motopropulsor. Fabrica din Blaj, care produce şi pentru sectorul Tehnologie industrială, va continua să îşi consolideze poziţia în viitor, extinzându-şi capacitatea de producţie. în plus, Bosch planifică să investească în Blaj în următorii doi ani în construirea unui depozit nou şi a unei clădiri suplimentare de birouri.

Bosch operează deja 150 de proiecte de Idustrie 4.0 în fabricile proprii din România, unităţile de producţie de la Blaj şi Jucu utilizâd deja tehnologie de ultimă oră în procesul de producţie. De exemplu, maşinile sunt echipate cu etichete NFC (Comunicare Câmp Apropiat). Prin scanarea lor prin intermediul telefoanelor mobile standard, personalul de întreţinere poate să verifice imediat disponibilitatea componentelor de schimb sau să acceseze documentaţia maşinii.

Bosch are peste 170 de ingineri în Cluj

Momentan sunt peste 170 de ingineri în Cluj, care lucrează la teme strategice precum asistenţa la condus şi conducerea automatizată, soluţii pentru Internetul lucrurilor şi dispozitive conectate. De exemplu, sistemele de asistenţă la condus sunt precursoarele conducerii automatizate şi pot preveni accidente, crescând siguranţa şi confortul în timpul condusului. Centrul de Inginerie din Cluj intenţionează să îşi extindă operaţiunile în România în următorii doi ani. Având noi parteneri, reţeaua Bosch a crescut la 328 de service-uri, fiind cea mai extinsă reţea independentă de service-uri auto din România.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments