22.7 C
Cluj-Napoca
joi, iunie 13, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducţia fabricii de tractoare IRUM din Reghin creşte cu 15%

Producţia fabricii de tractoare IRUM din Reghin creşte cu 15%

Producătorul de utilaje agricole şi forestiere IRUM din Reghin estimează pentru acest an o creştere cu 15% a producţiei faţă de anul trecut.  Capacitatea anuală de producţie a fabricii IRUM de la Reghin este de 250 de tractoare forestiere, 500 de tractoare agricole şi 1.200 de tone de piese turnate.

IRUM produce la Reghin tractoare şi utilaje TAF (Tractoare Articulate Forestiere), utilaje agricole, încărcătoare, transportoare, echipamente pentru întreţinerea drumurilor forestiere, însă fabrică şi piesele aferente acestora. Pe plan local, IRUM vinde prin intermediul punctelor proprii de vânzare şi distribuţie, însă compania colaborează şi cu firmele private din domeniul exploatărilor forestiere, fermieri, composesorate, asociaţii agricole, dar şi cu Romsilva.

”Pentru anul în curs intenţionăm să creştem cu 15% producţia faţă de anul 2016. Vom continua în acest an dezvol­tarea produselor noastre, a departamenului de prelucrări mecanice, a turnătoriei şi ne aşteptăm la o creştere a afacerilor faţă de anul trecut”, a spus Mircea Eugen Oltean, director general IRUM Reghin.

Aproximativ 15% din producţia de utilaje de la Reghin merge la export, partenerii de afaceri ai companiei fiind diverse firme de exploatare forestieră din Spania şi Bulgaria, dar şi producători de utilaje din Germania, Franţa şi Italia. În fabrica de utilaje agricole şi forestiere de la Reghin lucrează peste 400 de oameni, însă compania intenţionează să mai angajeze în acest an încă 40 de persoane, potrivit unor informaţii anterioare.

Compania a finalizat anul trecut un program de investiţii de aproximativ 1,9 mil. euro, ce a prevăzut atât modernizarea atelierelor de lucru, cât şi proiecte de cercetarea şi dezvoltarea produselor, fiind lansat pe piaţă un nou model de tractor forestier, prezentat la târgul de utilaje forestiere din Germania- KWF Tagung.

Un alt model de utilaj forestier, dezvoltat de centrul de cercetare IRUM, împreună cu inginerii companiei finlandeze Logset, este TAF-4F, gândit pentru condiţiile de exploatare din ţara noastră. Producătorul din Reghin a mai realizat şi un nou încărcător frontal(IFRON), un model de funicular (FPU500H), cu o manevrabilitate mai bună şi zgomotul redus faţa de funicularele din serie şi a modernizat modelul de tractor forestier TAF 690 PE.

IRUM a dezvoltat la Reghin un centru de cercetare de 2,7 mil. euro

În 2015, IRUM a inaugurat la Reghin un centru de cercetare în producţia de tractoare şi utilaje agricole, o investiţie totală de 11,9 mil. lei (circa 2,7 mil. euro), cofinanţată parţial printr-un proiect european de 6,4 mil. lei. Principalul acţionar al companiei IRUM este Maviprod din Reghin, cu o participaţie de 93,47%, restul acţiunilor fiind deţinute de persoane fizice. Compania Maviprod este deţinută integral de Violeta Oltean, soţia lui Mircea Oltean.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments