14.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, decembrie 2, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALHotelul de cinci stele Binderbubi din Sighişoara se va transforma în Mercure

Hotelul de cinci stele Binderbubi din Sighişoara se va transforma în Mercure

Hotelul de cinci stele Binderbubi din Sighişoara se va transforma în a doua parte a acestui an în Mercure şi va fi administrat de către Orbis Hotel Group, partenerul din regiune al grupului francez Accor. Acesta este al treilea hotel Mercure pe care grupul Orbis îl va des­chide în România, după cele din Capitală şi din Braşov, care urmează să fie inau­gurat tot în acest an.

În prezent, grupul Orbis administrează şapte hoteluri sub bran­durile Ibis, Novotel, Pullman şi Mer­cure, cu 1.200 de camere, iar anul acesta va deschide un hotel Ibis Styles în Arad şi unul Mercure în Braşov. De ase­menea, familia Dogariu, care deţine hotelul Mercure din Bucureşti, admi­nistrat de Orbis, va construi un nou hotel în Capitală, dar care va purta brandul Ibis. Hotelul Mercure a fost deschis la finalul anului 2014 în urma unei investiţii de circa 9 mil. euro şi are 114 camere.

”În România, vedem potenţial pe piaţa de tip mid-scale cu brandurile Mercure şi Novotel. În cazul unui contract de franciză sau de manage­ment, ca şi pentru investitorii individuali sau proprietarii de hoteluri existente, Mercure ar putea fi interesant deoarece este un brand flexibil, iar hotelurile existente pot fi uşor adaptate printr-o conversie. Deoarece ţintim poziţia de lider, analizăm permanent piaţa şi toate oportunităţile. Avem negocieri în curs cu partenerii locali pentru extinderea reţelei noastre de hoteluri, iar Mercure face parte din ele”, a spus Gilles Clavie, CEO Orbis Hotel Group.

Mercure Sighişoara va dispune de 52 de camere, 3 săli de şedinţe, 2 res­ta­urante, un bar şi un centru spa. Hotelul este programat să se deschidă la sfârşitul trimestrului al III-lea al acestui an. Hotelul va fi administrat de Orbis în cadrul unui contract de management cu compania locală Daflog.

Grupul hotelier Orbis deţine peste 100 de hoteluri

În 2015, Orbis, principalul grup hotelier din Polonia, a semnat cu acţionarul său strategic, Accor Hotels, un contract de preluare a 46 de hoteluri din şase ţări din Europa, printre care şi România, şi un contract master de licenţiere. Acordul de licenţiere conferă Orbis Group dreptul de a opera până în 2035, cu o exclusivitate de minimum 10 ani, hotelurile sub brandurile Accor Hotels din 16 ţări, inclusiv România. Grupul hotelier Orbis deţine peste 100 de hoteluri. Dintre hotelurile deţinute pe plan local de Orbis unul singur este în proprietatea grupului – Novotel, restul având în spate antreprenori locali.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments